{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Ključ je Žorž Mendeš
Ni Čelsi, ni Totenhem: Vulvsi u pol-poziciji za svetskog prvaka!

Atletiko želi da se reši najskupljeg pojačanja u klupskoj istoriji, a Vulverhempton bi mogao da bude spas madridskog kluba.

Vulvsi su favoriti za dovođenje francuskog ofanzivce Tome Lemara koji je u Atletiku precrtan posle neubedljivih godinu i po dana. Iako su se Čelsi i Totenhem prethodnih dana pominjali kao najzainteresovaniji za Lemara, nove informacije govore da su Vulvsi u pol-poziciji.

Ključ transfera bi trebalo da bude moćni agent Žorž Mendeš koji ima veliki uticaj u oba kluba. Sa Atlwtikom već godinama tesno zarađuje i Madriđani su ga zamolili da im pomogne oko prodaje Lemara ove zime. Mendeš je u Vulvsima neka vrsta neformalnog gazde i klub sa Molinoa mu služi kao poligon za lansiranje igrača iz sopstvene agencije. Portugalac je zaobišao pravila i našao rupe u zakonima kako da upravlja Vulverhemptonom, a da se zvanično ne vodi kao vlasnik. Tako je u Vulvse doveo gomilu svojih klijenata (Neveš, Mutinjo, Rui Patrisio, Žota, Neto...) kao i trenera Nunja Espirita Santa koji mu je jedan od najvernijih klijenata.

Na molbu Atletika je počeo da nudi Lemara po Ostrvu, dobio je pozitivan odgovor od Čelsija i Totenhema, ali je najbliži odlasci da ga odvede u Vulverhemtpon gde je već ranije dovodio Ateltikove fudbalere poput Himeneza, Kastra, Žote...

Madriđani su Lemara platili 70.000.000 evra pre godinu i po dana, a sa platom od 6.000.000 evra neto po sezoni je jedan od najplaćenijih u timu. Ateltikov budžet za plate je udario u plafon i dok nekoga ne prodaju, ne mogu da dovode pojačanja. Plan je da se prvo reše Lemara i nadaju se da će Mendeš uspeti da im to završi. Problem je suma koju Kolčonjerosi traže za Francuza koji je potpuno van forme. Atletiko je Čelsiju i Totenhemu tražio oko 60.000.000 evra, mada se sada šuška da bi pristao na ponudu Vulvsa od 5.000.000 evra za pozajmicu plus 40.000.000 za obavezan otkup ugovora.

(FOTO: reuters)

Najnovije vesti


×