{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Pitanje je samo gde?
Nevilov predlog: Iseljenje Premijer lige

Opšte je mišljenje: u Premijer ligi se vrti toliko para da će Englezi prosto morati da pronađu način da završe sezone. Međutim, ako vidite kako se tamo razvija epidemija korona virusa postaje jasno da se Vlada na čelu sa Borisom Džonsonom nije snašla baš najbolje. Britanci su već prevaliki broj od 27.000 umrlih i sasvim je jasno da tamo nije baš najbezbednije igrati. Serhio Aguero je već rekao da se igrači plaše da se vrate na teren. Zato Geri Nevil, proslavljeni bek Mančester junajteda, a sada TV lice televizije Skaj, iznosi originalan predlog: iseliti Premijer ligu!
Ako Premijer liga zaista ozbiljno želi da se preostale utakmice odigraju u bezbednom okruženju morali bi da ih izmeste na dve ili tri tačke koje su na tri ili četiri sata udaljene od nas, a u kojima nema korona virusa”, predlaže Nevil mada ne otkriva gde bi tačno moglo da se igra, pošto je korona prodrla u sve zemlje sveta.

Istina, ima onih koje su manje pogođene, Island se recimo sasvim pristojno izborio, ali pitanje je da li su takve zemlje spremne da ugoste premijerligaše. I da li imaju uslove za tako nešto. Ipak, Nevil smatra da je to jedino rešenje.
Odveli bi igrače i novinare u karantin na nedelju ili dve i igralo bi se na mestima na kojima su ljudi pokazali da mogu da se izbore sa virusom. Ima par takvih mesta u Evropi... U našoj zemlji, nisam siguran da je to izvodljivo”.

Međutim, Nevilu kontrira novinar uglednog Tajmsa Met Loton, koji nije tako uveren da će se sezona uopšte nastaviti. Jer...
Za donošenje odluke potrebni su glasovi 14 klubova, ali u ovom slučaju će to biti nevažno. Ako samo jedan klub odluči da ne želi da igra teško biste mogli da mu ponudite kontraargumente. Ako klub ne želi da igra, ima prilično jak argument za tako nešto, posebno ako ćemo da idemo na neutralne terene. Prvi je naravno bezbednost igrača, a ne vidim ko bi njima mogao da garantuje bezbednost... Ako samo jedan klub odluči da ne igra ne vidim kako će moći da ga nateraju”, jasan je Loton.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×