{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Nešto se pomera s mrtve tačke: Delegacija FSS od Hrvata učila o VAR-u

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 5
Hrvati na proleće počinju da koriste video pomoć
no_image.png

Izgleda da se definitivno nešto pomera sa mrtve tačke kada su fudbal u Srbiji i upotreba VAR tehnologije u pitanju. Do skoro je zanimanje FSS-a za pomoć video snimaka na utakmicama bilo kao za lanjski sneg, međutim, katastrofalne greške sudija na mečevima Superlige ove sezone uticale su da se tu nešto promeni.

Hrvatski nogometni savez objavio je na svojoj internet strani da je ugostio predstavnike Fudbalskog saveza Srbije, koji su došli u posetu da bi se upoznali sa svim aspektima uvođenja i korišćenja VAR-a. Naše komšije su celu tu proceduru prošle i od prolećnog dela sezone počeće da koriste video snimke tokom utakmica kao pomoć sudijama.

Srpsku delegaciju činili su predsednik sudijske komisije Milan Karadžić, savetnik Nebojša Ivković, kao i član komisije Igor Radojičić, mada je za njega još pre nekih dvadesetak dana procurela informacija da je podneo ostavku na tu funkciju.
Tema razgovora bila je pomoć HNS-a pri procesu uvođenja tehnologije VAR u fudbalski savez Srbije. Hrvatska je prva država s ovog područja koji uvodi sistem VAR, te je svoja iskustva, nakon predstavnika Slovenije te BiH, podelila i sa predstavnicima Srbije“, piše na sajtu HNS.

Za sada nema naznaka kada bi korišćenje video tehnologije moglo da se uvede u srpski klupski fudbal.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×