{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Nešto je trulo u Lidsu... Najbolji štoper iznenada prodat za 6.500.000 evra

/ Izvor: mozzartsport.com
Marselo Bijelsa se olako odrekao Pontusa Jansona
Nešto je trulo u Lidsu... Najbolji štoper iznenada prodat za 6.500.000 evra
Pontus Janson

"Pontus Janson je magičan, nosi magični šešir...", stihovi su kojima su se navijači Lidsa obraćali svom ljubimcu i jednom od najboljih fudbalera velikana iz Jorkšira prethodnih sezona. Sa tom praksom je od ovog leta gotovo, pošto je Lids odlučio da proda najboljeg štopera kojeg ima za svega 5.500.000 funti, odnosno 6.500.000 evra.

Sledeća destinacija Šveđanina biće londonski Brentford, takođe rival iz Čempionšipa, a Lids će zaraditi minimalno u odnosu na ono što je uložio u dolazak Jansona iz Torina 2017. godine (4.000.000 evra). Kako je ljubav pukla i zašto se Lids za siću odrekao fudbalera koji ima još tri godine ugovora na Elandu?

Prema navodima Fila Heja, odlično upućenog novinara koji je napustio nedavno lokalni Jorkšir Ivning Post, Janson je postao remetilački faktor u klubu i svlačionici krajem prethodne sezone pa je situacija dospela do tačke kada je i Marselo Bijelsa osetio da bi bilo bolje rastati se sa Švađaninom nego čekati da sve ozbiljnije eskalira.

Iznenađujuće je to što je Brentford klub koji se javio sa željom da ga otkupi, pretpostavljalo se da Janson ima kvalitet i za Premijer ligu, ali činjenica da su se sve tri strane brzo dogovorile svedoči da je razlaz bio neminovan i da je došlo do ozbiljnijeg razdora.

Da je Bijelsa želeo da Šveđanin ostane, prodaja ne bi došla u obzir.

Opet, Lidsu je potreban i novac kako bi ispunio odredbe finansijskog fer-pleja, iako je transfer Džeka Klarka u Totenhem donekle olakšao poziciju. Svrha prodaje Jansona više je bila potreba odstranjivanja njegovog lošeg karaktera, nego želja za zaradom. Jednostavno, Bijelsa uvek više polaže na kolektiv nego na pojedinca, pa je Janson morao da leti.

Pre rastanka sa Šveđaninom Lids je već doveo mladog štopera Bena Vajta (20) na pozajmicu iz Brajtona pa je ta pozicija pokrivena i neće se srljati odmah sa dovođenjem novog centralnog defanzivca. Ipak, navijači Lidsa nisu srećni zbog prodaje Jansona pa će vreme pokazati da li je Bijelsa povukao pravi potez ili napravio kardinalnu grešku.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×