{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Političari dali zeleno svetlo, čekaju se medicinari
Nemci već spremni, liga kreće 9. maja

Kako se razvijala situacija prethodnih dana moglo se i očekivati da će Nemci biti ti koji će povući nogu i prvi nastaviti fudbalsko prvenstvo.

Da li je prerano ili ne, oni najbolje znaju, ali njihovi klubovi uveliko održavaju treninge. A, kada je već tako, onda ni utakmice nisu daleko. Štaviše, Bundesliga će se nastaviti 9. maja!

Tako najavljuju premijer Bavarske Markus Soder, predsednik Severne Rajne-Vestfalije Armin Lašet i prvi čovek Nemačke Zajednice prvoligaša Kristijan Sajfert. Oni su, u društvu svih ostalih čelnika regiona, održali u ponedeljak sastanak posle kojeg su izašli sa stavom kada bi fudbal mogao da krene.
Postoji mogućnost da se kolo odigra 9. maja, bez publike. Vikendi su mnogo bolji sa fudbalom nego bez njega”, rekao je posle sastanka Markus Soder.

Naravno, kao što su rekli i učesnici sastanka, neophodno je da pre svega stručnjaci iz oblasti zdravstva daju zeleno svetlo da lopta može da krene s centra.

Vest je obradovala klubove, mnogi su već na ivici finansijskog sloma, jer nema utakmica, pa nema ni novca od tv prava. Bajern nije među njima, ali se Karl-Hajnc Rumenige svakako oduševio što će se liga uskoro nastaviti.
Ovo je pozitivan signal što se tiče nastavka prvenstva. Bitno je samo da pratimo sve instrukcije da bismo smanjili rizik od zaraze”, poručio je Rumenige.

Ostalo je još devet kola da se odigra do kraja sezone u Bundesligi. Na tabeli vodi Bajern sa 55 bodova, prate ga Dortmund sa 51, Lajpcig 50...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×