{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Nemci solidarni kad su pare u pitanju: Igračima manje plate, ostalima ostaje posao

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
Manje-više svi pristaju kako bi ostali zaposleni dobijali zarade
no_image.png

Igrači Borusije Menhengladbah povukli su nogu i prvi pristali da odustanu od dela plata kako bi ostali zaposleni u klubu redovno primali zarade. Istim putem idu i kolege iz drugih velikih nemačkih klubova, pošto su prve sastanke sa svlačionicom već obavili i u Dortmundu, Bajernu, Šalkeu i Bajeru iz Leverkuzena. I zasad se niko ne buni.

Naravno, žrtvu će prineti i svi direktori i rukovodioci klubova. S tim da se svaki klub bori sa sopstvenom mukom, pa ni detalji nisu svuda isti.

Borusija Dortmund recimo ima 850 zaposlenih i godišnje na plate daje 140.000.000 evra. Pa je tamo već predloženo da Marko Rojs i ostatatak družine sa Vestfalena primaju 20 odsto manju platu ako se utakmice uopšte ne budu igrale, a 10 odsto ako se budu igrale pred praznim tribinama. To bi značilo da se svakog meseca sačuva oko 2.300.000 evra ako se mečevi ne budu igrali, odnosno pola od toga ako se budu igrali pred praznim tribinama.

Razgovore sa ekipom obavili su i u Minhenu, svlačionicu su predstavljali Manuel Nojer, Tomas Miler, Robert Levandovski, David Alaba, Džošua Kimih i Tijago Alkantara. Tamo su svi, računajući i Upravu i stručni štab, pristali na smanjenje plate u visini od 20 odsto.

Načelni dogovor je postignut i u Šalkeu s tim da procenat tek treba da se odredi, ali je verovatno da će to biti otprilike ista suma. Iz Leverkuzena raportira Rudi Feler.
Zvao sam kapitena Larsa Bendera. Razgovarali smo o nekoliko tema, ali naravno i o platama. Lars mi je signalizirao da su svi spremni da pomognu klubu”.

Lep gest igrača, oni će svakako preživeti, a ovako će sačuvati i posao za manje plaćene radnike u klubovima.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×