{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Nemci baš optimisti: Počinju u prvoj nedelji maja, završavaju do kraja juna

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 6
Sve utakmice pred praznim tribinama
Nemci baš optimisti: Počinju u prvoj nedelji maja, završavaju do kraja juna

Lopta u Nemačkoj stala je 12. marta, mirovaće najmanje do 30. aprila. Tako je odlučeno na video konferenciji, uz učešće 38 klubova prva dva ranga takmčenja i čelnika Bundeslige i Cvajte.

Istovremeno je rešeno da ekipnih treninga nema najmanje do 5. aprila, što će reći da posle tog perioda postoje naznake da bi mogle da započnu pripreme i da se sezona, ipak, kako-tako, privede kraju.

Jasnog plana i dalje nema, razmatramo različite strategije. Sigurno se neće igrati fudbal do 30. aprila. Od klubova smo tražili da budu spremni i na najgori scenario, jer je činjenica da bi neki mogli da se suoče sa pitanjem egzistecnije ukoliko se prvenstvo ne bude završilo. Zato nam je cilj da okončamo sezonu do 30. juna. U teoriji, takmičenje bi moglo da se prelije i u jul. Razgovaraćemo i sa FIFA, da vidimo kako će da reši pitanja ugovora, trajanja prelaznog roka i ostale propise“, pojasnio je Kristijan Zajfert, predsednik Udruženja klubova Bundes i Druge lige.

Prema informacijama Kikera, Nemci planiraju da se već u prvoj sedmici maja vrate na stadione, ali da sve mečeve igraju pred praznim tribinama. Reklo bi se, prilično optimistične prognoze, ako se ima u vidu da na teritoriji Evrope, pogotovo u Italiji, Španiji i Velikoj Britanij, virus COVID-19 ne popušta.

Podsetimo, prema prvobitnom kalendaru takmičenja Bundesliga i Cvajta je trebalo završna kola da odigraju 16. maja. Kakav je sad plan izgleda da će to biti početak ubrzanog ritma od po dva kola sedmično, ne bi li se nekako tačka na sezonu stavila do poslednje dana juna.

Do kraja Bundeslige ostalo je devet rundi, s tim da Ajntraht i Verder imaju obavezu više. A tu su i mečevi kupa...

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×