{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Nemanja Nikolić i serija nepravdi u Mađarskoj: U najboljoj formi sam stigao na EP, a onda sam doživeo veliki šamar

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Zbog čega je odlični golgeter još pre dve godine doneo odluku da više ne igra za nacionalni tim
Nemanja Nikolić i serija nepravdi u Mađarskoj: U najboljoj formi sam stigao na EP, a onda sam doživeo veliki šamar

Nije mađarski fudbal u poslednjih desetak i više godina imao tako rasnog strelca kao što je Nemanja Nikolić, ali je više nego jasno da nije uspeo u potpunosti da iskoristi njegov potencijal. Bar kada je u pitanju državni tim ove zemlje.

Momka srpskog porekla, rođenog u Senti, izuzetno boli to što je pretpreo veliku nepravdu na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine. Bio je u izuzetnoj formi, sa 36 postignutih golova u jednoj sezoni u dresu Legije iz Varšave, ali je onda na Evropskom prvenstvu odigrao tek nešto više od pola sata.
U najboljem stanju sam stigao na Evropsko prvenstvo, bio nadahnut i dobio veliki šamar. Dobio sam šansu protiv Islanda i zabeležio asistenciju, doneo sam zamah na terenu i moja postavka  je bila dobra za našu igru. U poslednjem meču došlo je do promene igrača, igrali su neki igrači koji prethodno nisu. I ja sam spreman da budem na terenu, ali ni tu nisam dobio šansu. Čudna situacija, Evropsko prvenstvo je sa aspekta nacionalnog tima jedno od najvećih iskustava u mom životu, ali kada se osvrnem na sebe imam veliku količinu frustracije i ljutnje zbog toga“, rekao je Nikolić za portal csakfoci.hu

Odlični napadač nikada nije smatrao da mora da bude u timu, niti je to od nekoga zahtevao. U maju 2018. godine odlučio je da se oprosti od dresa sa državnim grbom. Šta je bilo kap koja je prelila čašu?
„Nikada nisam tražio da budem u startnoj postavi. Nikada se nisam žalio. Kada su me pozvali dolazio sam i radio maksimalno na treninzima. Igrali smo utakmicu sa Letonijom u kvalifikacijama za SP. Asistirao sam za gol i vodili smo na poluvremenu. U drugom poluvremenu bih imao priliku za napade, jer je to meč kakav mi odgovara. Međutim, na pauzi sam bio zamenjen. To sam teško podneo... Potom sam se vratio u Ameriku, bio je četvrtak, a već u petak sam trenirao i igrao utakmicu. Bio sam mnogo umoran, nisam mogao da trčim. Uspeo sam da postignem gol, ali sam bio loš na terenu. Taj meč je bio prava muka. Tada sam odlučio da to više ne radim, jer su mi zdravlje i karijera ugroženi“, dodao je Nikolić.

Koji je selektor najviše verovao u vas, a koji najmanje?
„Tokom godina je postojao samo jedan selektor, Pal Daradai. Znao sam šta mogu da očekujem od njega, moj odnos prema njemu je uvek bio korektan i direktan. Ono što sam rekao poštovao je, nikada mi nije okrenuo leđa“.

U jednom trenutku mađarska javnost je smatrala da Nikolić i Adam Salai ne mogui da igraju u istom  trenutku u nacionalnom timu, kao i da je to razlog što Nikolića nema u nacionalnom timu.
„Oduvek smo bili u drobrim odnosima. Poštujem Adama, cenim njegov rad. Glupo je pretpostaviti da sam gurnut u drugi plan jer nam je stil sličan. Ok, i on i ja se smatramo klasičnim špicevima, ali to nas ne sprečava da budemo zajedno na terenu u određenom sistemu igre. Mislim da je greška misliti da izbor mora da bude Salai ili Nikolić. Međutim, navijač ima pravo da veruje u nekoga, favorizuje ovog ili onog igrača“, poručio je Nikolić.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×