{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Nemanja Antonov prelazi u Monakovu filijalu, zove ga bivši Partizanov trener

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 5
Srpski bek menja klub, ne i državu
Nemanja Antonov prelazi u Monakovu filijalu, zove ga bivši Partizanov trener

Stekli su se uslovi da još jedan zlatni Orlić sa Novog Zelanda promeni sredinu tokom januarskog prelaznog roka. Godinu dana pošto je stigao u Belgiju, Nemanja Antonov opet menja klub. Ne i ligu, pošto bi iz Muskrona trebalo da pređe u Serk Briž.

Srpski levi bek, na novoj adresi korišćen i kao krilo, dobio je poziv da se preseli u klub na čijoj klubu sedi Bernd Štork, ovdašnjim ljubiteljima fudbala poznat po periodu kad je radio u Partizanu kao saradnik Jirgena Rebera. Štork je februara 2019. insitirao da Muskron dovede Antonova iz Grashopersa, uprava mu je ispunila želju, a 24-godišnji fudbaler se vratio na mapu, pošto je imao zapaženu minutažu i postao nezamenjiv u ekipi.

No, Štork je na kraju sezone smenjen, da bi u oktobru dobio novi posao. Angažovao ga je Serkl Briž, potpisao sa njim ugovor do okončanja prvenstva i jedini zadatak mu je da izbori opstanak. Situacija zasad ne obećava, Serkl je poslednji na tabeli, ima samo 11 bodova, šest manje od prvog iznad i čeka ga zahtevan posao u prvoj polovini 2020. U misiji spasavanja potrebna su pojačanja, zbog čega Štork pozvao Antonova da mu se pridruži.

Prema informacijama iz Belgije, Nemanja je voljan. Iako je bio standardan i kod Bernda Holerbaha (14 utakmica, dva gopla, tri aaistencije), dopada mu se saradana sa Štorkom i rešen je da pomogne. Činilo se juče da je dogovor na pomolu, ali je realizacija posla stopirana, međutim, pomaci su očigledno napravljeni, jer je Antonov propustio jutrošnji trening u Marbelji, gde se Muskron nalazi na pripremama. Belgijanci uveravaju da je na neprestanoj telefonskoj vezi sa agentom kako bi izdejstvovao raskid ugovora i prešao u novu sredinu. Inače, Serkl Briž je filijama Monaka, pa momci koji ne prođu u Francuskoj dolaze na kaljenje u ovaj klub. Trenutno su ih šestorica.

Nemanja Antonov je rođen u Pančevu, afirmisao se u OFK Beogradu, igrao je za Grashopers, kasnije na pozajmici u Partizanu, da bi za prošle zime Švajcarci bez obeštećenja pustili u Belgiju.

(FOTO: MN Press)

Najnovije vesti


×