{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
„Kvalitetnom napadaču je potrebno vreme da se prilagodi načinu na koji igramo“, poručuje Fonseka
Nema veze što nema golova: Kalinić ostaje u Romi

Nikola Kalinić ostaje u Romi, iako u dosadašnjem toku sezone nije postigao nijedan pogodak. To je potvrdio trener Vučice Paulo Fonseka, koji smatra da u ovom trenutku nije moguće pronaći adekvatno rešenje na poziciji centralnog napadača.

Kalinić je u redove Vučice stigao prošlog leta na pozajmicu iz Atletiko Madrida, koja je Rimljane koštala 2.000.000, ali još uvek nije uspeo da potvrdi zvanje ozbiljne alternative Edinu Džeku. Odigrao je 10 utakmica u svim takmičenjima i ostvario tek jednu asistenciju.
"
Kalinić ostaje. Nije lako pronaći napadača u ovom trenutku. Nije lako dobit rezervnog golgetera. Kvalitetnom napadaču je potrebno vreme da se prilagodi načinu na koji igramo. Ako bismo se odlučili da menjamo napadača, ne bi bilo lako pronaći nekog ko će biti spreman odmah da igra", rekao je Fonseka.

Rastanak sa Florencijem nije bio po ukusu navijača rimskog kluba.
"
Uvek sam imao dobar odnos sa Florencijem kao kapitenom. On je veliki profesionalac, divim se njegovom stavu. Fudbal je takav: danas je Florenci, sutra će biti drugi. Uvek moram da razmišljam o timu, želim samo najbolje za Florencija. Igra nija bitna, ali odnos sa njim jeste. Nikada nisam imao problem sa njim, uvek odličan odnos. Juče sam mu svim srcem poželeo da bude srećan. Sama Florencijeva želja je bila da više igra zbog Evropskog prvenstva. Razgovarao je sa mnom i klubom o ovoj situaciji. Pozajmica je četiri mesca, potom obaveze prema reprezentaciji, pa ćemo videti. Nismo razmišljali o sledećoj sezoni", dodao je Fonseka.

Emocija navijača je u ovom trenutku potpuno u drugom planu.
"
Strast navijača Rome je velika. Ako je igrač u prošlosti činio navijače ponosnim normalno je da ga vole. Šta mogu da kaže? Navijači vole igrače koji su odrasli ovde. To je normalno i to razumem. Razumem da su tužni jer Florencija više nema, to je pozitivna stvar. Međutim, siguran sam da i ostali igrači imaju osećaj prema klubu kao Florenci i drugi igrači iz pršlosti", rekao je Portugalac.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×