{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Nema sloge u Italiji – Čelino: Prekinite sezonu; Lipi: Igrajte do kraja

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
Jednom će morati da se preseče
Nema sloge u Italiji – Čelino: Prekinite sezonu; Lipi: Igrajte do kraja

Nepomirljive su razlike između Italijana čak i u ovako teškim danima za tu zemlju.

Ljudi koji vode fudbal ili su autoriteti u tom sportu, nastavljaju ratuju oko toga šta činiti sa sezonom koja je u prekidu. Da li je poništiti ili obustaviti i proglasiti šampiona ili čekati da se ukaže mogućnost da se igra dalje.

Dva čoveka, dve nove teorije i danas. Gazda Breše Masimo Čelino je za to da se fudbal u ovoj sezoni više ne igra.
Veoma je važno da se zaustavi fudbal. Ali, to bi ministar Spadafora morao da nam kaže. Što se mene tiče, sezona je gotova. Nadam se samo da ćemo imati mogućnosti da započnemo novu na vreme. To bi bila dovoljno dobra stvar“, rekao je Čelino.

Istina, njegova Breša je zakucana za dno tabele i konačni prekid sezone je možda jedina nada kako bi ona ostala u Seriji A, pošto u ovako vanrednim okolnostima uglavnom nema ispadanja iz lige.

S druge strane, legenda italijanskog fudbala Marčelo Lipi ima potpuno kontra mišljenje. Za njega je najbolje rešenje ono koje se donosi na terenu.
Moj stav je da bi sezona morala da bude dovedena do kraja, pa makar u maju, avgustu, septembru, nije toliko važno. To bi značilo i da bi naredna takmičarska godina morala malo da se zgusne“, kaže Lipi.

Novac od tv prava, kako smatra iskusni stručnjak, klubovi moraju da zarade, zbog svog opstanka.
Bitno je da se igra, pa makar i pred praznim tribinama, iako to, po meni, onda nije pravi fudbal. Ali, utakmice bi se prenosile preko televizije i prvenstvo bi se dovelo do kraja“, naglašava Lipi.

Sto ljudi, sto ćudi. Ali, jednom će morati da se preseče...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×