{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Nekome kriza, nekome šansa: Predsednik Liona izneo “genijalnu ideju”, pa ga svi dočekali “na nož”

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 6
Ko nije za sebe...
Nekome kriza, nekome šansa: Predsednik Liona izneo “genijalnu ideju”, pa ga svi dočekali “na nož”

Virus korona pravi velike probleme sportu generalno, a u celoj priči je predsednik Liona Žan Mišel Ola pokušao da izvede manevar koji se nikako nije dopao ostalim klubovima  i čelnim ljudima u Francuskoj.

Naime, ideja Ole bila je da se zbog svega što donosi virus korona Liga 1 otkaže, a da naredne sezone u Ligi šampiona zaigraju timovi koji su ove sezone igrali - Pari Sen Žermen, Lil i, gle čuda, Lion. Dakle, da zbog toga igraju i naredne sezone u ligi šampiona.

Od takvog prevejanog lisca se mogao očekivati i neki podmukliji način manipulacije, a ovo mu očigledno nije prošlo. Barem za sada.

NEDELJA, 20.00: (1,37) Botafogo (4,40) Bangu (8,00)

Jer, kada se pogleda tabela, Lion je trenutno bliži zoni ispadanja nego drugom mestu na tabeli. A Ola je u razgovoru za L Mond istakao da bi voleo da se stvari vrate na poziciju sa početka sezone. Tražio je da se ove sezone na kraju nikome ne dodeli titula. I da nema ispadanja.

Recimo, Pari Sen Žermen je na veoma dobrom putu da osvoji titulu jer ima 12 bodova više od drugoplasiranog Marselja. I sve je to izazvalo oštre reakcije.
"Je li on ozbiljan?", tvitovao je Dmitri Paje.

Nije bila zadovoljna ni predsednica francuske lige Natali Boj de la Tur.
"U fudbalu je najvažnija solidarnost između 40 klubova i svi su oni uključeni u igu. On je samo govorio u svoje ime".

O situaciji je govorio i trener Strazbura Tijeri Lori.
"Možda ćemo sezonu završiti nešto kasnije, ali to za mene nije problem. Ako završimo šampionat, biće isti timovi, tako da će fer-plej biti ispoštovan. Ako prekinemo prvenstvo, kako ćete odrediti ko ide u Evropu?".

Predlog Žan Mišel Ole bi spasio Tuluz i Amijen, kao i potencijalno Nim, ispadanja. Ali, trener Nima svakako kaže da odbija Olin predlog.
"Ne bismo bili srećni sa takvom odlukom. Nisam ubeđen, čak i  kada bi Nimu to donelo dobit. Ako Uefa odluči da odloži EURO za jesen ili za sledeću godinu, mogli bismo da privedemo kraju sezonu do kraja juna. Posle toga nije realno jer i igrači imaju ugovore do 30. juna", rekao je Blakar, trener Nima.

Sva je prilika da Olina ideja neće proći kako je zamislio. Lion je trenutno sedmi na tabeli Francuske sa 40 osvojenih bodova.

FOTO: Reuters

×