{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Nejmar je očajan: Odbio 100.000.000 evra da bi se vratio u Barselonu

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 9
Spreman je da ide i na sud
no_image.png

Katalonski mediji pišu da Nejmar proklinje dan kada je odlučio da pre tri godine napusti Barselonu i pređe u Pari Sen Žermen u najvećem transferu svih vremena. Isti izvori javljaju da Brazilac očajnički pokušava da izdejstvuje povratak na Kamp Nou ovog leta.

Nejmar je i prošlog leta pokušavao da se vrati, Barselona ga je želela nazad, ali Pari Sen Žermen je bio nepopustljiv i visokom cenom je ubio svaku nadu Katalonaca. Tada je do poslednjeg dana prelaznog roka tinjala nada brazilskog napadača, čak su dva kluba i sela za pregovarački sto, ali Barselonina ponuda nije zadovoljila apetite Parižana.

Sledeće leto je nova prilika. Zna i Nejmar da je korona virus poremetila fudbal i tržište i da će Barselona još teže uspeti da pošalje zadovoljavajuću ponudu, ali je spreman i da pređe neke granice kako bi izdjestvovao transfer. Prema pisanju Mundo deportiva, Nejmar je u Parizu odbio ponudu za produžetak ugovora koja je mogla da mu donese čistih 100.000.000 evra samo za potpis. Pod istim uslovima koje ima trenutno. A oni su takođe basnoslovni. Nejmar od plate u klubu i sponzorskog ugovora sa Nacionalnom bankom Katara zarađuje 50.000.000 evra. Mogao je da zadrži te uslove i da dobije dodatnih 100.000.000 evra, ali je odbio jer ne želi da ostane u Pari Sen Žermenu.

To nije jedina finansijska žrtva koju je spreman da podnese kako bi izdjestvovao povratak u Kataloniju. Brazilac vrlo dobro zna da Barsa i nije baš u najboljoj finansijskoj situaciji i spreman je da prepolovi platu od 36.000.000 evra po sezoni iz Pariza da bi se vratio u Barselonu. Tačnije, vratio bi se na platu koju je imao u Barseloni pre transfera u PSŽ.

Ipak, možda to sve neće biti dovoljno da dobije zeleno svetlo francuskog kluba, pa je spreman i na najnepopularnije rešenje – tužbu!

Nejmar ima još dve godine ugovora, a prema pravilima u statutu FIFA, igrač ima pravo da podnese tužbu i jednostrano zatraži transfer kada odradi tri godine u klubu. U tom slučaju se na osnovu visine ugovora i visine prethodnog transfera obračunava fiksna cena za koju klub mora da pusti igrača. U Nejmarovom slučaju bi to bilo oko 180.000.000 evra što je suma koju Barsa ne može da priušti.

Nejmaru je ova sezona treća na Parku prinčeva i njenim završetkom je ispunio uslov da izađe pred FIFA i pokuša da izdejstvuje transfer. Ali, pre nego što to uradi, želi čvrste garancije iz Barselone da klub neće odustati od njegovog dovođenja i da će uraditi sve što je u njegovoj mogućnosti. Garancije za to ima iz svlačionice jer je kapiten Leo Mesi najveći zagovornik njegovog povratka u Barselonu. To znači da će španski klub pored novca morati da ponudi i neke atraktivne igrače kao deo transfera. 

Do tada, Nejmar čeka u Brazilu i nada se da neće ni morati da se vraća u Pariz.

(FOTO: reuters)

Najnovije vesti


×