{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Defanzivni vezista nastavlja karijeru u Kazahstanu
Nebojša Kosović u Kairatu za 450.000 evra

Vest da je Partizan obezbedio potrebnu dokumentaciju i finansijsku podlogu za dobijanje evropske licence odobrovoljila je sve u i oko Humske 1, ali posledica ovog događaja je odlazak Nebojše Kosovića u Kairat, piše Sportski žurnal.

Partizan završio papire i dobija licencu za Evropu

Crnogorski reprezentativac je Partizanu doneo zaradu od 450.000 evra, a kako je objašnjeno - sve se dogodilo potpuno iznenada. Kairatova ponuda stigla je u četvrtak, a posle celodnevnog razmišljanja i ubeđivanja od strane klupske uprave, pristao je da po drugi put u karijeri ode u inostranstvo, posle epizoda u Ujpeštu i Standardu iz Liježa. 

Uprkos tome što je sezona počela 9. marta i što su već odigrana dva kola, prelazni rok u Kazahstanu traje do 1. aprila, tako da je Partizan bukvalno u poslednji čas zatvorio transfer kojim je praktično obezbedio novac potreba za izlazak na evroscenu predstojećeg leta. Podsetimo, crno-beli su pre samo dva dana uspeli da potpišu reprogram dugova sa Zoranom Tošićem, što je klubu obezbedilo 500.000 evra, a sa ovih 450.000 evra zatvorena je finansijska konstrukcija za ovaj, veliki poduhvat. 

Kosović je u Partizanu odigrao 115 utakmica, a postigao je šest golova. Sa Parnim valjkom osvojio je titulu državnog šampiona 2017. i tri Kupa Srbije (2016, 2017, 2018). Kairat u uvodna dva kola sezone ima maksimalni učinak. 

Foto: Star Sport

Najnovije vesti


×