{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Ndombele nije hteo da igra zbog straha od povrede

/ Izvor: mozzartsport.com
Otkrio Žoze Murinjo
Ndombele nije hteo da igra zbog straha od povrede

Navijači su bili iznenađeni kad je objavljen sastav za meč sa Brajtonom. Pretpostavili su da je Tangi Ndombele povređen. Ali posle preokreta i pobede od 2:1 Žoze Murinjo otkriva – nije povreda. Ili bar nije više.
Ne mogu da kažem da je povređen, jer za pet minuta počinje trening za one koji nisu igrali i vi ćete videti sa tribina da on normalno trenira”, počeo je Murinjo na konferenciji za novinare posle meča.

Dakle, o čemu se radi?
Rekao mi je juče da ne oseća da je u stanju da igra utakmicu, ne zbog povrede, već zbog straha od prethodnih povreda koje je imao od početka sezone. Dve, tri, četiri povrede mišića i osećaj da nije spreman da počne. Ali ne mogu da kažem da je povređen, samo da nije spreman da igra, to su različite stvari”, rekao je Portugalac, naizgled pomalo razočaran Ndombeleovim postupkom kada je uvek teško proceniti šta je Murinjo zaista želeo da kaže.

Sasvim jasan nije bio ni kada je govorio o budućnosti Kristijana Eriksena u Londonu.
Što se tiče njegove budućnosti, ja je znam. Ili bar mislim da znam pošto imamo otvorenu i iskrenu komunikaciju. Ali to je sve što mogu da kažem, da znam koja je njegova budućnosti. Nisam ja taj koji treba o tome da govori, to mora on, kad odluči. A moj osećaj je da on želi da nam pomogne i zato, kad sam u probleu i treba mi takav tip igrača, ubacim njega. Danas je bio vrlo važan. Hari je imao žuti karton, bio nam je potreban neko svež, bila nam je potrebna vizija i brz pas i zato – Eriksen”.

A o samom Hariju
Govorio sam i kad mu nisam bio trener, Kejn je napadač koji je fantastičan i kad ne da gol. Imate toliko vrhunskih napadača koji daju mnogo golova, ali kad ne pogode – loši su jer ne doprinose igri. Hari je tip koji je dobar i kad ne igra. On vrši presing, on osvaja lopte, on drži loptu u nogama, asistira, vraća se nazad kad Dele Ali izgubi poziciju, on pokriva defanzivnu organizaciju… Fantastičan je. Postigao je dva sjajna gola, nema veze što je prvi poništio VAR, kretnja je bila briljantna”, rekao je Murinjo, osvrnuvši se na kraju i na Delea Alija, koji je procvetao otkako je Žoze stigao u London.
Otkako sam stigao, Dele je dao četiri gola u Premijer ligi i jedan u Ligi šampiona. Gledam ga i vidim da je iscrpljen koliko radi. Volim igrače koji utkamicu završe iscrpljeni”.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×