{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Navijačka kultura u Nemačkoj je nešto posebno, četvrtoligaš prodao 100.000 ulaznica za meč sa “nevidljivim“ protivnikom

/ Izvor: mozzartsport.com
Novac će biti iskorišćen za funkcionisanje kluba u narednom periodu
Navijačka kultura u Nemačkoj je nešto posebno, četvrtoligaš prodao 100.000 ulaznica za meč sa “nevidljivim“ protivnikom

Nemački klubovi i njihovi navijači još jednom su potvrdili neraskidivu vezu koja ih krasi godinama. Pojedini timovi izašli su sa idejom kako da se izbore sa finansijskim problemima izazvanim pandemijom koronavirusa, a njihove pristalice podržale su akciju i pokazale odanost, kao i mnogo puta do sad. Ekonomski gubici pogodiće ne samo najveće, već i niželigaške timove, a jedan od njih, Lokomotiva iz Lajpciga, član četvrtog ranga takmičenja dosetio se kako da prebrodi ovaj težak period.

Naime, Lokomotiva, koja je ponosni naslednik prvog šampiona nemačkog fudbala, VfB Lajpciga, započela je kampanju 19. marta sa idejom da “napuni stadion“ i obori klupski rekord po broju gledalaca na jednom meču, koji je postavljen davne 1987. godine, kada se klub sastao sa Bordoom u polufinalu Kupa pobednika kupova. Tom meču prisustvovalo je 120.000 navijača.

Ulaznice za ovaj meč koštaju jedan evro, a protivnik će biti “nevidljiv“. Ali, kako će tim čiji stadion prima 15.000 gledalaca uspeti u svojoj nameri?
“Biće to uživo prenos sa stadiona, uključićemo reflektore i naši komentatori će prenositi meč. Ne mogu više od toga da kažem u ovom trenutku. Novac će biti iskorišćen za funkcionisanje kluba. Imamo 300 mladih igrača, a moramo da platimo i osoblje i da se pobrinemo za objekat“, izjavio je portparol nemačkog kluba za BBC Sport.

Pristalice kluba već su “rezervisale“ preko 100.000 virtuelnih ulaznica za utakmicu protiv “nevidljivog protivnika“, koja je zakazana za 8. maj na stadionu “Bruno Plaše“, koji je ove sezone najviše navijača primio na meču sa Enerdži Kotbusom, njih 4,498. Lokomotiva je, inače, na vrlo dobrom putu da se vrati u treći rang, s obzirom da se nalazi na drugom mestu sa 47 bodova, koliko ima i prvoplasirani Altglinik koji ima utakmicu više.

Još jedan nekadašnji prvoligaš, Alemanija Ahen, dosetio se kako da “pregura“ ovaj težak period. Trenutni učesnik četvrtog ranga takmičenja, započeo je sa prodajom “zlatnih ulaznica“, koje će koštati deset evra, a zahvaljujući njima će navijači moći da uživaju u besplatnom piću i hrani na stadionu “Tivoli“ kada se prvenstvo nastavi. Do sada su prodali 2.470 ulaznica i zaradili nešto manje od 25.000 evra.

FOTO: Shutterstock

Najnovije vesti


×