{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Naser al Kelaifi optužen za "aktivnu korupciju"

/ Izvor: mozzartsport.com
Ali ne u fudbalu već prilikom lobiranja da se SP u atletici održi u Kataru
Naser al Kelaifi optužen za "aktivnu korupciju"

Kontroverzni predsednik Pari Sen Žermena, Naser al Kelaifi optužen je, prema sudskim izvorima francuskih medija, za "aktivnu korupciju", što je izgleda nov naziv za mito/podmićivanje.

Bilo kako bilo, katarski biznismen ovaj put nije pod lupom istražnih organa zbog delanja u fudbalu, već kraljici sportova, atletici! Naime, on i njegova "desna ruka" u bordu direktora pariskih Svetaca i trenutni CEO BeIN medija grupe, medijske kuće čiji je predsednik Al Kelaifi, Jusuf al Obaidi okrivljeni su u slučaju istrage sumnjivog dodeljivanja domaćinsta Svetskog atletskog prvenstva 2017. A sve to u okviru mnogo veće istražne akcije koja već duže vreme traje oko IAAF-a (Međunarodna atletska federacija), tačnije optužbama za korpuciju protiv bivšeg prvog čoveka, Senegalca Lamine Dijaka i njegovog sina, Papa Masate Dijaka.

Prema "Mondu", dve sumnjive bankarske transakcije pobudile su zanimanje PNF-a (Nacionalnog finansijskog tužioca) u Francuskoj koje su se dogodile 13. oktobra i 7. novembra 2011. u ukupnoj visini od 3.500.000 dolara, a išle su iz katarskog Oryx Sports, koji je povezan sa Nserom al Kelaifijem ka Pamodzi Sports Consulting-u Dijaka juniora, inače kompaniji koja je bila "marketinški konsultant" za IAAF do 2014.

Katarski biznismen se već našao 20. maja pred istražnim sudijom kojeg je uveravao da nije ništa znao o pomenutoj transakciji do pre nekoliko dana, te je stavljen u ulogu svedoka-pomoćnika. Advokati Al Kelaifija takođe tvrde da im je klijent "čist" što dokazuje i podatak da je SP 2017. dodeljeno Londonu, dok je Doha morala da sačeka još dve godine.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×