{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Real Madrid mora da se reši nekolicine igrača
no_image.png

Udariće finansijska kriza žestoko u fudbal ali Real Madrid je prema svim prognozama klub koji će najlakše da amortizuje finansijske gubitke i da skoro nesmetano nastavi da posluje.

Izvesno je da će Real pretrpeti neke gubitke kao i ostali klubovi. Neće biti određenih prihoda od ulaznica, članarina, prodaja na stadionu, marketinga… Ali zahvaljujući dobroj finansijskoj politici prethodnih godina, skupim prodajama i ulaganjima u mlade igrače, Real neće doći ni blizu granice bankrota kojoj su se približili rivali poput Barselone ili Atletika.

Kraljevski klub pravi planove kao da se ništa nije desilo i planira da vodi transfer politiku koja je zacrtana i pre pandemije korona virusa. Madridska Marka jutros kao udarnu vest donosi Realove planove za rasterećenje igračkog kadra kako bi se napravilo mesta za željena pojačanja – Erlinga Halanda i Eduarda Kamavingu.

Dakle, Real će prvo morati da prodaje. Merengesi imaju 37 igrača pod ugovorima računajući one koji su trenutno na pozajmicama. Prema pravilima licenciranja u Primeri, dozvoljeno je prijaviti 25 igrača za sezonu. To znači da će Real morati da se na ovaj ili onaj način reši desetak igrača. Čak i više ako želi da napravi mesta za pojačanja.

Neki od igrača su još ranije bili na “listi za odstrel”. Pre svih Geret Bejl i Hames Rodrigez. Real se nada da će ih se sledećeg leta napokon rešiti i da će njihovim prodajama i odlascima osloboditi znatan deo budžeta za kupovine i ugovore novih igrača. Marijano Dijas, Braim Dijas, Lukas Vaskez, Načo Fernandez su takođe igrači koji bi mogli da budu prodati ili pozajmljeni, a neizvesni su i statusi Marsela, Luke Modrića i Luke Jovića. Uz igrače sa pozajmica poput Odriozole, Sebaljosa i Valjeha koji nemaju budućnost u Madridu, to je već pozamašna lista odlazaka o kojima je Real spreman da pregovara narednih nedelja i meseci.

Hakimi iz Borusije i Edegard iz Real Sosijedad su zadovoljili na pozajmicama i kupili povratne karte za Madrid. Zidan planira da im pruži šansu što znači da Real dobija dva besplatna pojačanja i nema potrebu mnogo da kupuje.

Ipak, dva imena su posebno aktuelna u kancelarijama Kraljevskog kluba.

Talentovani Renov vezista Eduardo Kamavinga je jedno od otkrića sezone. Ima samo 17 godina, ali je prošao sve filtere i skenere Realove skauting mreže, a Zidan se složio da je reč o igraču u kojeg vredi uložiti i koji će biti od velike pomoći da se odmore pluća nezamenjigov Kazemira. Francuzi znaju da imaju zlatnu koku i zacepiće cenu, ali u Realu se nadaju da bi mogli da dobiju Kamavingu za oko 40.000.000 evra.

Druga velika želja je Erling Haland iz Borusije Dortmund. Pratili su ga još u Salcburgu, a kada je nastavio da rešeta u Dortmundu, potvrdio je da je materijal za velika dela i da je materijal za najveće klubove. Iako Borusija ne planira da ga prodaje posle samo šest meseci, Real bi mogao da pritiskom preko agenta Rajole makar otvori pregovore o transferu. Madriđani veruju da je Haland pravi naslednik Benzeme i dugoročno rešenje za špic, a da cena može samo da mu raste u budućnosti i zato je sledeće leto možda idealan momenat da ga ugrabe pre konkurencije.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×