{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
U igri obeštećenje od 18.000.000 evra
Napoli kreće po Interovog napadača koji nije prošao u Đenovi

Četiri dana pre kraja prelaznog roka Napoli se razleteo na sve strane u potrazi za napadačem. Posle odluke Đenara Gatuza da Fernanda Ljorentea precrta sa liste igrača na koje računa u budućnosti, Napoli je ostao samo na Arkadijušu Miliku i Drisu Mertensu, kome ističe ugovor za šest meseci, kao klasičnim napadačima.

Italijanskim fudbalskim nebom prostrujale su vesti da je Napoli poslao nekoliko ponuda, ali da su one bile odbijene. Prva je za Andreu Petanju iz Spala, vrednu 21.000.000 evra, dok je druga za Žan Filipa Matetu iz Majnca. Doduše, sportski direktor bundesligaša Ruven Šreder rekao je da Napoli navodno nije poslao nikakvu zvaničnu ponudu za Matetu.

Pod Vezuva okrenuli su se nekim drugim rešenjima i sada je u fokusu Interov napadač Andrea Pinamonti (20). Mladi reprezentativac Italije je prvi deo sezone proveo u Đenovi i još je tamo, ali klub iz poznate italijanske luke želi da ga vrati Interu pošto se nije snašao. Postigao je četiri gola, uz tri asistencije na 18 utakmica u svim takmičenjima, ali stručni štab nije zadovoljan.

Napoli želi da iskoristi činjenicu da za Pinamontija nema mesta ni u Interu i spreman je da ponudi 18.000.000 evra za njegov otkup. Sada se čeka odgovor s Meace.

Pinamonti je izdanak škole Kjeva, ali je od svoje 13. godine član Intera gde je prošao sve mlađe kategorije. Važio je svojevremeno za biser Nerazura, ali nikada nije dobio pravu šansu da se dokaže.

Foto: Shutterstock

×