{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Napadi na Mesuta Ozila zbog 50.000 evra: Autogol, ovo je neodbranjivo, igrači ne veruju klubovima

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 7
Osude Karagera i Nevila
Napadi na Mesuta Ozila zbog 50.000 evra: Autogol, ovo je neodbranjivo, igrači ne veruju klubovima

Tempirana bomba u svlačionici Arsenala. Skoro svi su se saglasili da prihvate predlog Uprave i odreknu se 12,5 odsto mesečne zarade za april, samo Mesut Ozil i još dvojica igrača odbijaju. Ko pravi društvo Nemcu u oglušavanju na inicijativu sa vrha kluba nije poznato, ali suštinski nije ni toliko važno, jer je vezista svakako najplaćeniji igrač tima i zato njegova odluka da odbije šemu „rezanja“ plata privlači pažnju i postaje predmet kritika.

Uglavnom negativnih, zbog zarade od 350.000 funti, odnosno oko 400.000 evra, na sedmičnom nivou. Malu žrtvu je mogao da podnese bivši prvotimac Šalkea, Verdera i Reala, ostao bi bez oko 50.000 evra svakog ponedeljka, a pošto nije prinuđen je da trpi oštre osude.

Javnosti, navijača i bivših fudbalera.
„Postoje dve grupe igrača koje bi mogle da ne prihvate ovakav zahtev: mladi, jer dosad nisu mogli da steknu velike zalihe novca ili oni kojima ističe ugovor, pa žele da sve naplate. A ovde je reč o tome da na smanjenje primanja nije pristao fudbalera sa najvećim ugovorom u klubu. Ostatak ekipe se saglasio, morao je da prati momke. Ovako, postigao je autogol“, precizan je u objašnjenju Džejmi Karager, nekadašnji defanzivac Liverpula.

Kompletna zbrka nastala je zato što je Ozil poslušao savet Erkuta Soguta, pošto je turski mendažer pre nekoliko sedmica rekao da se posledice pandemije u svetu fudbala neće osetiti danas, već da ih je moguće proceniti tek za tri do šest meseci, kao i da je siguran da i u ovim okolnostima klubovi mogu da ostvare profit nalik prošlogodišnjem. Kakav, nije precizirao, mada je definitivno uticao na Mesuta da zatraži tajm-aut u nameri da tek kad kriza prođe i posledice budu vidljive oceni da li će pomoći klubu ili ne.
Agent mu uopšte nije učini uslugu onim što je rekao. Čim je takvim stavom izašao u javnost osetio sam da će biti problema. Ovom prilikom neću da ga napadam zbog visine ugovora, niti da krivim ljude koji su mu to dali, ali je činjenica da bi najplaćeniji igrač ekipe trebalo da bude primer svojim kolegama“, dopunio je Karager.

Ozil ionako na terenu već sezonu, dve, možda i duže ne liči na igrača kakav je nekad bio. Ova situacija samo će učiniti da ga navijači još više uzmu na zub.
Ne može se braniti stav da budeš odvojen od tima. Tim nije samo na terenu, nego i van njega. Konkretno, ne bih voleo da budem među trojicom igrača koji nisu prihvatili smanjenje zarada. Tako će doći do otuđenja, izolacije, neće više biti deo grupe. Ako ceo tim glasa za jednu ideju, glasaš i ti“, dopunio je Gari Nevil, nekadašnji defanzivac Mančester junajteda.

Problem, ipak, nije samo u Mesutu Ozilu.
Pokazuje složenost situacije u kojoj se premijerligaški klubovi nalate. Fudbal jede sam sebe, iznutra. Većina klubova i igrača nije u ratu, ali vodi veliku bitku. Igrači ne veruju klubovima i ovo je samo još jedan dokaz“, dodao je Nevil.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×