{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Napad na Tadića: Ako ste toliko dobri, uđite u Ligu šampiona preko kvalifikacija

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 7
Ronald Vaterus smatra da AZ Alkmar zaslužuje mesto u grupi najkvalitetnijeg evropskog takmičenja
Napad na Tadića: Ako ste toliko dobri, uđite u Ligu šampiona preko kvalifikacija

Nezadovoljni su u Ajaksu, nezadovoljni su i Ajaksovi rivali. Nema srećnih u Holandiji posle odluke tamošnjeg fudbalskog saveza da sezonu, prekinutu usled pandemije virusa korona, proglasi ništavnom, a mesto prvaka ostavi upražnjenim.

Zemlja lala nema šampiona, iako je borba na vrhu bila najuzbudljivija u poslednjih nekoliko godina. U ciljnu ravninu združeno su ušli Ajaks i AZ Alkmar, osvojili isto bodova i taman kad se očekivao krešendo lopta je stala, a mesec i kusur kasnije, na preporuku državnih vlasti, obustavljena sva ekipna sportska takmičenja.

U Amsterdamu su digli glas. Između ostalih, javio se za reč Dušan Tadić, lider tima, ukazujući da je dogovor pre početka trke bio da se prvak, u slučaju istog broja bodova, odredi na osnovu gol-razlike. A tu su Kopljanici u prednosti. No, ima i onih koji zbog takvih reči zameraju srpskom reprezentativcu i ukazuju da je AZ trebalo da bude krunisan baš zbog osveženja koja je napravio u Erediviziji.

Takav stav zastupa Ronald Vaterus, nekadšanji golman PSV-a, ali i AZ Alkmara, pa su njegovi motivi jasni. AZ je trebalo dodeliti prvo mesto, ujedno i direktan plasman u grupu Lige šampiona, a u tom slučaju Ajaks bi igrao kvalifikacije. Ovako, biće obrnuto.
Što se mene tiče, FS Holandije trebalo je da proglasi AZ za šampiona. I to ne zato što je tim iz Alkmara dvaput tokom sezone savladao Ajaks. Ujedno, kaznio bih Dušana Tadića zbog njegovih izjava. Požurio je da se oglasi u petak, kaže da je Ajaks najbolja ekipa u državi, a ako stvarno tako misli, onda bi i kao drugoplasirani prošao završno kolo kvalifikacija i plasirao se u Ligu šampiona“, napisao je Vaterus u kolumni za  Algemeen Dagblad.

Bivšeg reprezentativca Holandije posebno iritira što je fudbal stao mimo volje aktera.
Odluka FS Holandije od petka veče služi za provoklasni podsmeh. Prvo je omogućeno klubovima da glasanjem reše pitanje nastavka sezone, a onda se Savez oglušio o njihove savete. Sindikat igrača je ismejan. Opet, razumem donekle šta se desilo, jer kakva god odluka da je doneta, neko bi se osetio povređenim“, dodao je Vaterus.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×