{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Najskuplje pojačanje u istoriji Belgije: Vanhojzden u Lijež u Inter i opet ukrug

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 9
Prvo za 12.600.000 evra. Pa onda za 18.000.000
Najskuplje pojačanje u istoriji Belgije: Vanhojzden u Lijež u Inter i opet ukrug

Rekord Nikolae Stančijua potrajao je tri godine, al sad će primat preuzeti Zinjo Vanhojzden, koji će ovih dana izvesno postati najskuplje pojačanje u istoriji belgijskog fudbala, pošto će Standard platiti čak 12.600.000 evra kako bi ga iz Intera vratio u Pro ligu.

Doduše, još se čeka zvanična potvrda, ali Belgijanci ne ostavljaju nikakve sumnje da je klub iz Liježa dogovorio dolazak 19-godišnjeg štopera. Ili bolje reći povratak.

Vanhojzden je naime ponikao u Standardu, ali ga je Inter ukrao još 2015. kao 16-godišnjaka. Ogroman je talenat bio, ali povrede su usprile njegov razvoj. I kad je prošle godine trebalo da se izbori za veću minutažu nije to mogao da uradi u konkurenciji Stefana de Fraja i Milana Škrinijara. Još sad kad se čeka Dijego Godin, jasno je bilo da se to neće promeniti.

Uostalom, zato se još u januaru 2018. Zinjo vratio u Standard, ali kao pozajmljen igrač. U Belgiji se ponovo pronašao i Standard je rešio da ga zadrži, iako je to značilo da će morati da se isprsi kao nikada do sad. Nerauzuri su pak zadržali opciju da ga otkupe za dve godine. U stvari sportski direktor Standarda Aleksandar Grožan uverava da je Inter manje više obavezan da ga otkupi. I to za 18.000.000 evra. Što u prevodu znači da će Standard ovog leta popraviti finansijsko stanje u milanskom klubu, a onda mu dve sezone razigravati igrača za profit od 5.400.000 evra.

I Inter je isprva tražio 18.000.000 evra za Vanhojzdena, ali pošto je Standard prilikom prodaje tada 16-godišnjeg tinejdžera zadržao 30 procenata od naredne prodaje cena je spuštena na pomenutih 12.600.000 evra. A Interu je lova baš hitno potrebna i nisu mogli da čekaju druge ponude, iako su se pominjali i Borusija Dortmund i Ajaks. Vanhojzden je pride bio za Standard, zna zemlju, zna klub, zna ligu, a imaće i godišnju platu od preko 1.000.000 evra što će ga učiniti najplaćenijim u timu.

Šta sve neće smisliti da bi zaobišli finansijski fer plej?

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×