{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Cena 29.000.000 funti
Najskuplja prodaja u istoriji Selte: Maksi Gomez ide u Vest Hem

Latino ritam u Londonu. Čileanac Manuel Pelegrni na klupi, Španac Adrijan na golu, Argentinac Pablo Zabaleta kao desni bek, Kolumbijac Karlos Sančez u ulozi zadnjeg veznog, još jedan Gaučos Manuel Lancini u vezi, Meksikanac Čičarito Ernandez u napadu, a uz juče angažovanog ofanzivnog veznog Pabla Fornalsa trebalo bi u Vest Hem da stigne i – Maksimilijan Gomez.

Samo potpis delu Urugvajca od selidbe na Olimpijski stadion, pošto je Selta prihvatila ponudu Čekićara na iznos od 29.000.000 funti, odnosno 32.500.000 evra, po današnjem kursu. Očekuje se da uskoro ovaj posao bude i ozvaničen, pa da Pelegrini, posle dvojice golmana (Roberta iz Espanjola, odnosno Davida Martina iz Milvola), te već pomenutog Fornalsa dobije i četvrto pojačanje tokom letnjeg prelaznog roka.

Gomez je ugovorom vezan sa Seltu još tri godine, ali posle 13 golova i pet asistencija minule seozne u La Ligi procenili su u Vigu da je ovo idealno vreme za prodaju. Mogli bi sjajno da zarade, jer su ga pre dva leta doveli uz urugvajskog Defensora za 4.000.000 evra, a prodaće ga za osam puta više novca. Na taj način 23-godišnji špic će postati najskuplja prodaja u istoriji kluba sa Balaidosa, pošto je aktuleni rekord u vlasništvu Nolita, pre tri leta prodatog Mančester Sitiju za 18.000.000 evra.

Zanimljivo je da je u  istom kad, Selta dobila identičnu ponudu i od Valensije, međutim, ne želi da prodaje igrača konkurentu iz španskog prvenstva, pa i lokalni i ostrvski mediji uveravaju da je naredna destinacija Maksija Gomeza London.

FOTO: Reuters

×