{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Patris Karteron ima lični motiv, budući da je od juna do novembra 2018. vodio upravo Al Ahli, ali je otpušten posle poraza u finalu Afričke lige šampiona
Na krv i nož

Duel giganata Al Ahlija i Zamaleka je najveći derbi arapskog sveta i jedan od najžešćih na planeti.

Kairski Crveni đavoli su ujedno i najtrofejniji afrički klub, a globalno gledano jedino je madridski Real osvojio više trofeja na međunarodnoj sceni. S druge strane, Kraljevići iz Gize, koji su i četiri godine mlađi uvek su bili u Al Ahlijevoj senci kako po kolekciji pehara, tako i po broju navijača, te im pripada uloga autsajdera i u 17. izdanju egipatskog Superkupa koji će se iz bezbednosnih razloga po četvrti put u poslednjih pet godina odigrati u inostranstvu, tačnije na stadionu Mohamed bin Zajed u Abu Dabiju.

Trenutna situacija kaže sledeće: Al Ahli je od remija sa Ismailijom 22. maja prošle godine dobio 19 od 20 utakmica u domaćim takmičenjima, a u tom pohodu bila su i dva okršaja sa Zamalekom, najpre u Superkupu (3:2), a potom i u šampionatu (1:0). Za to vreme njegov ljuti rival nije blistao, a ceh je početkom decembra platio srpski trener Milutin Sredojević. Nasledio ga je Francuz Patris Karteron koji je prilično stabilizovao ekipu, ali nedovoljno da bi se primakao komšijama koje će gotovo sigurno doći i do 42. naslova prvaka „zemlje faraona”, i to petog uzastopnog.

Istina, Karteron ima lični motiv, budući da je od juna do novembra 2018. vodio upravo Al Ahli, ali je otpušten posle poraza u finalu Afričke lige šampiona. Međutim, tim sa severozapada prestonice koji je Švajcarac Rene Vajler skockao do detalja igra sa toliko samopouzdanja da bi morao da slavi i u petom od šest međusobnih odmeravanja u Superkupu, ali ne uz više od dva gola jer će se igrati na krv i nož.

EGIPAT - SUPERKUP:

Četvrtak

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×