{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Na kraju, svima dobro... Bivši štoper Intera i Barse prešao u Seltu, Sampdorija bi čak mogla da se provuče sa malim plusom

/ Izvor: mozzartsport.com
Valensija zaradila, kako god se okrene
Na kraju, svima dobro... Bivši štoper Intera i Barse prešao u Seltu, Sampdorija bi čak mogla da se provuče sa malim plusom

Džejson Muriljo je opet u Španiji! Kolumbijski štoper je večeras i zvanično potvrđen kao novo pojačanje Selte iz Viga.

Muriljo je danas prošao lekarske preglede u Galiciji i potpisao je ugovor sa klubom sa Balaidosa. On suštinski stiže iz Sampdorije, a formalno iz Valensije. Selta ga je dovela na pozajmicu s pravom otkupa narednog leta za 15.000.000 evra.

E sada, nejasno je od koga je Selta pozajmila kolumbijskog štopera. Deluje da je od Sampdorije koja tek narednog leta treba da ga kupi. Muriljo je prošlog leta došao u Sampdoriju iz Valensije na pozajmicu vrednu 2.000.000 evra s obavezom da ga klub iz Ligurije otkupi narednog leta za 12.000.000 evra. Međutim, iako je došao kao zamena za Joakima Andersona koji je za veliki novac prodat Lionu, Muriljo je razočarao na stadionu Luiđi Feraris. Odigrao je za polusezonu 10 utakmica, sedam kao starter i ostavio slab utisak.

Ipak, to nije smetalo Selti da veruje u njega. Klub iz Viga je poslednjih dana bio uporan i dobio je trku sa Galatasarajem koji je Sampdoriji nudio 750.000 evra za pozajmicu Murilja do kraja sezone. Ipak, Seltina ponuda je bila bolja. Španci su platili Đenovljanima 1.000.000 evra za polugodišnju pozajmicu. 

Na kraju su svi dobro prošli. Muriljo je dobio klub u kojem će da igra i bude standardan. Sampdorija je izvukla 1.000.000 od 2.000.000 evra plaćenih za pozajmicu. Plus što je potrošila 550.000 evra za Muriljovu platu tokom šest meseci. Na kraju, može da izvuče veći deo uloženog novca. Jednogodišnja plata, pozajmica i oktup Murilja bi ih koštali 14.550.000 evra. Ako ga Selta kupi, Sampdorija će inkasirati 16.000.000 evra i završiće u malom plusu. 

A šta dobija Selta?

Ako izbori opstanak sa Muriljom kao komandantom odbrane, dobila je mnogo. To što se Kolumbijac nije snašao u Đenovi, ne mora mnogo da znači. Španija mu mnogo više leži. Kao talentovani klinac je pre pet godina prešao iz španske Granade u veliki Inter. Tamo i nije bio loš, ali su ga Netazuri prodali Valensiji za 13.000.000 evra. Slepi miševi su ga prošle sezone pozajmljivali Barseloni za 1.200.000 evra, da bi ga letos poslali u Đenovu. 

Najnovije vesti


×