{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Murinjo traži dva špica umesto Kejna, agenti se sjatili u London

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 14
Lome se koplja oko toga šta uraditi kako bi se nadomestio izostanak najboljeg strelca
Murinjo traži dva špica umesto Kejna, agenti se sjatili u London

Nova teška povreda Harija Kejna dovela je Totenhem u situaciju da skoro do kraja sezone ostane bez najboljeg strelca što je na novom Vajt Hart Lejnu pokrenulo debatu o tome kako to nadomestiti.

Od momenta kada je ustanovljena Kejnova povreda počele su da kruže spekulacije o tome ko bi mogao da odmeni Kejna. Totenhem je pokušao sa Kšištofom Pjontekom, Milan je odbio, pominjao se i povratak Fernanda Ljorentea, a renomirani britanski list Independent sa sve etiketom "ekskluzivno" javlja da Murinjo insistira na dovođenju čak dvojice napadača kako bi nadomestili Kejnov izostanak. Navodno, da bi se klub pokrio u slučaju da se prva zamena ne uklopi. Nije samo to što Murinjo želi, već su se navodno i brojni agenti sjatili u London otkako je Kejn ispao iz ritma. 

U krugu potencijalnih rešenje pored Pjonteka i Ljorentea još su Edinson Kavani i Kristijan Benteke

Uprkos tome što je Milan odbio prvu Totenhemovu ponudu od 33.000.000 evra za Pjonteka, Murinjo navodno nije još odustao od ideje da angažuje poljskog golgetera. Sledeća bi trebalo da bude na 35.000.000, plus bonuse, ali ona tek treba da bude dostavljena odgovornima u Gradu mode.

Ljorente je u ovom trenutku najbliži povratku na Vajt Hart Lejn jer je situacija s njim najjasnija. Španac je od dolaska Đenara Gatuza otpisan, odigrao je svega šest minuta i jednostavno nije u planovima novog trenera Napolija. Pritom, već je dobio dozvolu kluba da ide, što bi dodatno olakšalo pregovore. Pitanje je samo kako će se Napoli i Totenhem dogovoriti oko formule transfera, odnosno da li će to biti pozajmica s opcijom kupovine, ili direktni otkup uz verovatno simbolično obeštećenje.

Edinson Kavani je svakako najatraktivnije ime na ovom spisku i Murinjo bi voleo da ga dobije, ali ovaj posao bi ujedno bio i najkomplikovaniji za realizaciju uprkos tome što Matador ima još svega šest meseci ugovora u Parizu. Naime, PSŽ nije preterano raspoložen da Kavanija pusti sada jer bi to značilo momentalnu aktivaciju na tržištu u potrazi za igračem koji bi odmenio Urugvajca, a to je sada težak posao. Prvo, Kavani je godinama jedan od najboljih strelaca PSŽ. Drugo, klub namerava na leto da traži dugoročno rešenje, što je gotovo nemoguće izvesti na pola sezone, pogotovo jer će obeštećenja biti i veća. Osim toga, Totenhemu ogroman problem predstavlja Kavanijeva godišnja plata od 18.420.000 evra, što u Londonu ne mogu da mu ponude. Ako bi Urugvajac pristao na drastično smanjenje, situacija bi mogla da se promeni. Na kraju, PSŽ za Kavanija traži minimum 20.000.000, pa i celih 30.000.000 evra obeštećenja, tako da bi u tom slučaju Totenhem mogao da angažuje ili njega, ili Pjonteka.

Kao poslednja opcija pominje se Kristijan Benteke, koga je Murinjo svojevremeno želeo u Čelsiju. Belgijancu je ostalo još godinu i po dana ugovora, ali ono što posebno bode oči jeste da se ove sezone još nije upisao u listu strelaca! Iako je nominalno odigrao 16 utakmica u svim takmičenjima, na terenu je proveo svega 576 minuta pošto je Džordan Aju bez premca u ovom trenutku. Zbog toga je Benteke u ovom trenutku svakako najrizičniji posao za Totenhem.

Murinjo se nada da će do kraja prelaznog roka dovesti još i štopera, dok je zamena za Kristijana Eriksena spremna u vidu Žedsona Fernandeša.

Očekujte dosta toga na Vajt Hart Lejnu do 31. januara...

Foto: Shutterstock, Reuters

Najnovije vesti


×