{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Murinjo otvorio debatu: Kristijano, Mesi ili Zuba Ronaldo? (ANKETA)

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 31
Portugalac smatra da je "pravi" Ronaldo po talentu ispred najpopularnijih igrača današnjice...
no_image.png

I kada ne radi, kada je daleko od centra zbivanja, i kada njegova zvezda polako počinje da tamni - ili je to samo privida, ko bi smeo da se zarekne da je zaista tako? - Žoze Murinjo privlači pažnju medija jednako ili čak više nego neki od najaktuelnih trenera što nižu uspehe.

Slučajno ili namerno (a pre će biti ovo drugo) Portugalac uvek kaže ono što je potrebno kako bi ustalasao javnost i svetla kamera i bliceva usmerio na sebe. Ovoga puta, davajući intervju za španski As, Murinjo je rekao da Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi nisu najbolji igrači koje je gledao u životu, čime je ozbiljno uznemrio mlađu populaciju zaljubljenika u fudbal.

U isto vreme, potakao je one starije na nostalgiju, jer je Ronalda (Brazilca) "promovisao" u najboljeg od svih koje je imao priliku da vidi uživo...
"Ko je po meni najbolji? Povrede su uništile potencijalu najveću karijeru. Niko nije igrao fudbal kao brazilski Ronaldo, kao Zuba. Po talentu sa njim ne mogu da se porede ni Mesi ni Ronaldo", kazao je Murinjo pa obrazložio ukratko:

"Naravno, Mesi i Ronaldo su 15 godina u samom svetskom vrhu svetskog fudbala, to su karijere koje će teško neko u budućnosti moći da dostigne, ali Zuba je definitivno najtalentovaniji igrač kog sam video u životu. To kako je on igrao sa 19 godina neverovatno je".

Ronaldo se povukao pre osam godina, a Žoze Murinjo je imao priliku da sarađuje sa njim dok je bio pomoćnik Bobiju Robsonu u Barseloni tokom 1996. i 1997. godine. Zuba nije postigao ni izbliza golova koliko Mesi i Kristijano, brojčano nema ni trofeja na njihovom nivou, ali ono što ga izdvaja jesu dve titule svetskog prvaka sa Brazilom (1994, doduše, nije upisao ni minut) i dva trofeja na Kopa Amerika.

Kada govorimo o stilu i načinu igre, to je već stvar ukusa... 

Zato vas nećemo pitati ko je najbolji od ove trojice. Niti ko je najtalentovaniji. Neka bude ovako: Ko je igrao (igra) najlepši fudbal?
Slobodni ste da u komentarima obrazložite vaš stav/glas

Najnovije vesti


×