{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Hof ima novog napadača...
Munas Dabur na novom početku

Tako to rade Nemci! Do jutros niko nije ni pominjao da bi Munas Dabur mogao u Bundesligu - u igri su bili uglavnom Bešiktaš i neki engleski klubovi - a evo nekoliko sati kasnije imamo zvaničnu potvrdu transfera. Izraelski golgeter novi je igrač Hofenhajma!

Loše igre ili bolje reći ne snalaženje u Primeri - samo devet utakmica za šest meseci i tri postignuta gola - Nemcima očito nisu pomutili sliku koju je Dabur stvarao prethodnih godina igrajući za RB Salcburg za koji je nemilice tresao mreže i u Austriji i u Evropi. Dogovor je sklopljen ekspresno na veliko zadovoljstvo Alfreda Šredera, trenera Hofa, koji je u prvom delu sezone imao velikih problema s napadačima. Naime, nijedan od petorice kojima je ukazao šansu nije postigao više od četiri gola, pa će mu Dabur, doduše onaj stari, iz Salcburga, leći kao "kec na deset".

Sevilja je uspela da izvuče sav novac uložen u Izraelca - 12.000.000 evra. S tim što je Monći uspeo da ugovori i bonuse u visini od 2.000.000, ali oni će biti ostvarivi samo pod uslovom da Dabur počne da rešeta kao nekada. Vezani su, dakle, za broj golova. Ukoliko bi došlo do aktiviranja te klauzule Dabur bi postao najskuplje plaćeni igrač u istoriji kluba iz Sinshajma. Trenutno deli prvo mesto sa Didijeom Samasekuom, letošnjom pridošlicom iz Salcburga.

Hofenhajm i Dabur potpisali su ugovor na četiri godine. Izraelac je uzeo broj deset. U transferu je posredovao srpski menadžer Miloš Malenović, koji vodi brigu o karijeri golgetera iz Izraeala. 

Najnovije vesti


×