{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Najveći fudbalski dečiji festival na Balkanu „Mozzart Kup Vujadin Boškov“, od 7. do 9. juna održaće se na terenima FK Vojvodina u Novom Sadu
Mozzart Kup Vujadin Boškov: 2.500 malih fudbalera sa tri kontinenta

Treći put zaredom, najveći dečiji fudbalski festival u ovom delu Evrope čiji je ovogodišnji generalni pokrovitelj kompanija Mozzart, ugostiće oko 160 ekipa iz više od 20 zemalja. Gosti sa tri kontinetna okupiće se od 7. do 9. juna u Novom Sadu, a utakmice će se igrati na terenima FC Vujadin Boškov i na stadionu Karađorđe.

Na turniru koji nosi naziv po jednoj od najvećih fudbalskih legendi FK Vojvodina, učestvovaće mališani iz najpoznatijih srpskih fudbalskih klubova poput Vojvodine, Spartaka, Crvene Zvezde, Čukaričkog, Rada, kao i podmladak čuvenih svetskih timova - PAOK-a iz Soluna, Dinama iz Moskve, zagrebačkog Dinama, Olimpije iz Ljubljane...
„Mozzart Kup Vujadin Boškov“ će i ove godine biti jedinstvena sportska priredba na Balkanu, koja okuplja više od 2.500 mališana uzrasta od 8 do 12 godina i njihove roditelje. Kao najveći fudbalski događaj za decu kod nas, želimo i da promovišemo fer-plej, druženje i prijateljstvo među zemljama i narodima širom sveta. Kup se razvija iz godine u godinu, pa je naš potencijal prepoznala i kompanija Mozzart, osvedočeni prijatelj sporta, koja će ove godine biti generalni pokrovitelj Kupa. Uveren sam da ćemo zajedno „Mozzart Kup Vujadin Boškov“ podići na još viši nivo“ istakao je Duško Grujić, direktor omladinske škole FK Vojvodina.

Organizatori turnira  koji  od ove godine ima interkontinentalni karakter, jer u Novi Sad dolaze ekipe iz Azije i Australije, imaju ambiciju da on postane tradcionalan.
Mozzart od svog osnivanja podržava sportske klubove i mlade talente. Kao društveno odgovorna kompanija, uvek sa zadovoljstvom pomažemo organizovanje manifestacija koje propagiraju zdrav način života i prave vrednosti. Siguran sam da će među mališanima koji učesvtuju na „Mozzart Kupu Vujadin Boškov“ biti budućih vrhunskih fudbalera, ali je mnogo važnije da ovakvi turniri, i sport uopšte od dece prave zdrave, moralne i odgovorne ljude“,  rekao je direktor sektora korporativnih komunikacija u kompaniji Mozzart Borjan Popović.

Kup se ove godine održava u okviru Zmajevih dečijih igara, pa će pored fudbalskih utakmica koje će se igrati tri takmičarska dana, manifestacija obilovati edukativnim i zabavnim programom za sve učesnike.
Za nas je čast, ali i dodatna obaveza da Kup organizujemo ove godine, kada je Novi Sad proglašen Evropskom prestonicom mladih. Fizička aktivnost, bez sumnje, najviše utiče na razvoj sposobnosti, pravilan rast i razvoj tela kod dece, kao i formiranje zdrave telesne konstitucije. Zbog toga ćemo u sklopu turnira održati i edukativne radionice i predavanja na temu sporta, zdravlja i  ishrane“,  zaključio je organizator Kupa Veselin Vilotijević.

Najnovije vesti


×