{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Mora da je dobar: Marez, Mendi, Mandanda i Muse garantuju da je Lion izvukao džek-pot

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 1
Lion pripremio teren za prodaju Muse Dembelea
Mora da je dobar: Marez, Mendi, Mandanda i Muse garantuju da je Lion izvukao džek-pot

Ako je Toko Ekambi iz Viljareala kupljen kako bi se nadomestio izostanak do kraja sezone povređenog Memfisa Depaja, onda je najnovija akvizicija Liona jasan nagoveštaj da će se nekadašnji prvak Francuske najkasnije na leto rastati sa Musom Dembeleom. Lavovi su potvrdili da su iz Avra doveli Tina Kadevera, koji bi, prema svima najavama, trebalo da im bude oslonac u napadu za narednih nekoliko godina.

Momak iz Zimbabvea, jesenas učinkovit na terenima Lige 2, predstavljen je kao drugo pojačanje ove zime, iako neće odmah preći na Grupama stadion. Ugovorom je predviđeno da narednih šest meseci odradi na pozajmicu u Avru, gde je u prvom delu sezone postigao 18 golova na 20 utakmica i vodeći je strelac takmičenja. Shvativši da ispred sebe ima novu zvezdu ui nastajanju, Žunjino Pernambukako je ekspresno reagovao i osigurao potpis 24-godišnjeg centarfora. Ugovor do juna 2024.

Lion je platio Kadevera u startu 12.000.000 evra, a kroz objavu na zvaničnom sajtu naglasio da će Avru proslediti još najviše 2.000.000 ukoliko pomenuti špic bude ostvario bonuse koji se tiču broja utakmica, golova i trofeja. Plus, klubu u kome se afirmisao pripašće 15 odsto od naredne prodaje.

Iskustvo uči da bi ta prodaja mogla da bude u neki od vrhunskih klubova, mada je i sam Lion u tom društvu. Avr je u poslednih 15-ak godina profilisao kao jedna od najboljih skaut službi u Francuskoj, pošto je lansirao fudbalere kao što su Pol Pogba, Dimitri PajeStiv Mandanda, Rijad Marez, Las Dijara, Ferlan Mendi, Bendžamin Mendi, Lis Muse, Maksim le Maršan, Gijom Oro... Takva imena nagoveštavaju da su predsednik Žan Mišel Ola i sportski direktor Žunjino napravili dobar posao.
Sjajan je igrač Kadever, ogromnog potencijala. Mora da nastavi da pruža partije kao što je činio dosad“, rekao je trener Rudi Garsija.

Tino Kadever je 2018. stigao u Avr iz švedskog Đurgardena za 2.000.000 evra i za samo godinu i po dana je više od sedam puta podigao sebi cenu. Kad na leto bude zadužio dres Liona, sva je prilika ga u svlačionici neće sačekati Musa Dembele, pošto se za njega interesuje veliki broj evropski klubova, a izgleda da je najviše zagrizao Čelsi, koji će morati da plati oko 50.000.000 evra, jer su sve dosadšanje ponude za 24-godišnjeg golgetera odbijene. Neće moći Lion baš dugo da odoleva.

(FOTO: www.ol.fr)

Najnovije vesti


×