{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Monumental sanja Iguainov povratak: Pipita i River - da, moguće je

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 5
U Buenos Ajresu se priprema teren za spektakularni transfer
Monumental sanja Iguainov povratak: Pipita i River - da, moguće je

“Eee, kako bi bilo lepo...“

Ove se reči mogu čuti gotovo svakodnevno u Nunjezu među navijačima River Plejta, od kojih svako ima neku svoju želju koga bi ponovo želeo da vidi u opremi voljenog kluba.

Poslednjih godina to su činili Arijel Ortega, Matijas Almeida, Marselo Salas, Pablo Ajmar, sadašnji trener Rivera Marselo Galjardo, Lučo Gonzalez, Havijer Saviola, Herman Luks, Fernando Kavenagi... Sada se među pristalicama River Plejta rodila ideja o povratku Gonzala Iguaina. Scenario koji još nema svoje realno utemeljenje, ali pouzdani argentinski list Klarin tvrdi da se u vrhuški Rivera takođe razmišlja naveliko o Pipiti i njegovom povratku na Monumental.

Tokom jučerašnjeg dana milanska Gazeta objavila je saznanja da je Gonzalo Iguain slobodan da ide i da nema nameru da produžava ugovor s njim. Pred Pipitom su dva izbora – da se uradi revizija ugovora i prihvati da mu se prepolovi plata do kraja ugovora u julu 2021. godine, ili da bude stavljen na transfer listu već na leto pošto Bjankoneri nemaju nameru da mu isplate 7.500.000 evra i naredne sezone. Razlog je svima dobro jasan – pandemija virusa korona, koja je paralizovala kompletan sport i najavila drastično umanjenje finansijskih sredstava dostupnih klubovima...

To je samo dodatno podgrejalo spekulacije u Argentini da bi Iguain na leto mogao da ide zovom srca i vrati se u klub iz kojeg je počeo svoj uspon ka najboljim golgeterima današnjice. Ove sezone u Juventusu je odigrao 34 utakmice i zabeležio po osam golova i asistencija u svim takmičenjima. Starter je bio u 16 ligaških nastupa, uz još sedam mečeva gde je bio rezerva i ima pet golova.

Juventus za ovo leto ima velike planove koji uključuju dovođenje napadača svetske klase, od Maura Ikardija, do Gabrijela Žezusa, koji bi delovali u napadačkom trilingu sa Kristijanom Ronaldom i Paulom Dibalom.

River Plejt je u stanju opreza. Jasno je da River nema novca da ponudi Iguainu veliku platu, pogotovo u uslovima svetske krize, zbog toga Pipita mora da prihvati ozbiljno, ozbiljno umanjenje ako želi da se vrati nazad i zauvek bude u srcima navijačima.

Iguain je, to su čelnici kluba nekoliko puta ranije isticali, uvek dobrodošao da se vrati. Svoj debi u dresu Rivera imao je kao 17-godišnjak, sada već davnog 29. maja 2005. godine. Bilo je tu porazu od Himnasije (1:2), kada ga je tadašnji šef struke Leonardo Astrada uveo u igru. Pravi skok napravio je tek godinu dana kasnije pod komandom Reinalda Merla, potom i Danijela Pasarele. Dobre igre u Riveru, zajedno s velikim talentom, lansirale su ga pravo u Real Madrid gde je 1. januara 2007. stigao za sumu od 12.000.000 evra. Nakratko je čak u Riveru delio svlačionicu s Marselom Galjardom, pre nego što je ovaj 2007. otišao u PSŽ. Najveći uspon karijere Pipita je doživeo kao igrač Napolija, da bi kasnije u Juventusu uprkos vrtoglavom transferu od 90.000.000 evra doživeo fijasko i bio poslat na pozajmice u Milan i Čelsi, gde je uzeo pehar za osvajača Lige Evrope...

Sada se krug okrenuo. Iguain se trenutno nalazi u Buenos Ajresu, gde je stigao pošto je odradio potrebnu samoizolaciju u Juventusu kako bi bio blizu svoje teško bolesne majke, a bilo je čak i priča da je pobegao u Argentinu, bez dozvole kluba.

River razmišlja, a sada je Iguain na potezu...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×