{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Dilema u Madridu, preseći će Hrvat
Modrić ili Edegard?

Nezgodna je to situacija za klupske čelnike. Treba nešto da organizuješ i smisliš za narednu sezonu, a niko ne zna ni kako će se ova završiti. I što je jednako bitno: niko ne zna sa koliko će se novca ući u sledeću, a to je posebno važan detalj za one najbogatije i samim tim finansijski najopterećenije. U Realu vrše analize, razmišljaju šta i kako, prvenstveno pokušavaju da procene s koliko će novca raspolagati. Sigurno je samo da će morati da drastično krešu troškove. Već je najavljeno da će dvocifren broj fudbalera morati da potraži novog poslodavca. A jedna od većih dilemma je: šta sa Lukom Modrićem?

Hrvatski as nije u grupi fudbalera koji su razočarali u Madridu, kao što su recimo, bar po trenutnom raspoloženju na stadionu “Santjago Bernabeu”, to učinili Geret Bejl i Hames Rodrigez. Modrić je u poslednjih osam godina impresionirao, izborio se za status jednog od najvećih majstora s loptom u nogama. Međutim već su mu 34 godine i ova sezona nije mu bila najbolja. Nije istina ni lako ponavljati se kad si pre samo godinu i kusu dana bio zvanično najbolji na svetu. Uostalom, cela Realova ekipa je igrala promenljiva. Ali ono što posebno razlikuje Lukin slučaj od ostalih je to što njega i dalje žele mnogi klubovi i Real neće imati problem da mu pronađe kupca.

Modrić ulazi u poslednju godinu ugovora i ovo leto će biti poslednja šansa za Real da uzme neki evro na 34-godišnjem fudbaleru. Zbog svega što je uradio u Madridu ipak Luka ne mora da brine da će biti oteran. On se pita. Real će mu svakako izaći u susret, šta god da odluči. Ako hoće da ostane – nema problema, zaslužio je. Ako pak dobije ponudu koja bi mu prijala, Kraljevski klub će ga u znak poštovanja prema svemu što je dao pustiti da ode.

Jer, Martin Edegard je impresionirao na Anoeti ove sezone i u slučaju Modrićevog odlaska Norvežanin će automatski biti vraćen sa pozajmice Real Sosijedadu. U Madridu su uvereni da je Edegard pokazao da bi mogao da nasledi Modrića. S tim da su svesni i da za dalji razvoj 21-godišnjeg fudbalera ne bi bilo dobro da previše sedi na klupi što bi moglo da se desi ako bi Modrić ostao u timu. U toj varijanti, Edegard bi ostao i sledeće sezone u Real Sosijedadu.

Modrić ili Edegard? Sam Luka bira.

Najnovije vesti


×