{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Zagrepčani idu prema 16. peharu, dok se Riječani bore za peti trofej hrvatskog kupa (18.00)
Modri za duplu krunu

U finalu Kupa Hrvatske ove sezone igraju trenutno dva najbolja tima u zemlji. Dinamo je neprikosnoven i upravo samo Rijeka uspeva donekle da mu parira, ali prošle sezone je tim iz Zagreba osvojio oba domaća trofeja. Već odavno je odbranio tron, a momci sa Rujevice su sigurno drugi. Četiri puta su se sastajali ove sezone i oba tima imaju po jednu pobedu, uz dva remija. Zagrepčani idu prema 16. peharu, dok bi Riječanima ovo bio peti trofej hrvatskog kupa (18.00).

U poslednje dve godine ovi timovi su se susreli 12 puta, Dinamo ima pet slavlja, Rijeka četiri, dok je tri susreta završeno nerešenim rezultatom. Iako prethodni susreti nagoveštavaju potpunu neizvesnost, ipak, aktuelni prvak je branioc pehara, a kako je ekipa dominantna tokom cele sezone, samim tim je i veliki favorit u današnjem meču.

Trener Nenad Bjelica za ovaj susret ima slatke brige oko sastava, tek neke dileme oko početnog sastava. Tako je pitanje, hoće li na levom beku da igra Rahmani ili Leovac, odnosno da li će u vezni red Ademi i Šunjić u paru, pre Mora i Gojaka. Takođe, dilema za Bjelicu je i koga će na krilo, Hajrovića ili Atijemvena.

Igor Bišćan ne može da računa na povređenog kapitena Gorgona, što je veliki minus za Bijele. Pitanje je koju će taktiku trener Rijeke da postavi za Dinamo. Od kad je preuzeo Rijeku imao je probleme s povredama igrača i bio je primoran stalno da rotira i postavlja taktiku prema igračima koje je imao na raspolaganju. U poslednjem dvoboju se odlučio na defanzivnu postavku, sa pet igrača u zadnjoj liniji, što je urodilo plodom.

HRVATSKA, KUP - FINALE

Sreda
18.00: (1,65) Dinamo (3,45) Rijeka (5,40)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×