{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Mitrović: Nisam opterećen rekordom, pašće kad-tad; Tumba: Stadion uvek mora da bude pun kada igra reprezentacija...

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 12
"Bez obzira na ime protivnika", dodaje selektor nakon poslednjeg treninga pred meč sa Luksemburgom (četvrtak, 20.45)
Mitrović: Nisam opterećen rekordom, pašće kad-tad; Tumba: Stadion uvek mora da bude pun kada igra reprezentacija...

Reprezentacija Srbije dočekuje Luksemburg (četvrtak, 20.45) u pretposlednjem meču grupne faze kvalifikacija za plasman na EURO 2020, a pred brojnim predstavnicima medija u Staroj Pazovi danas su bili selektor Ljubiša Tumbaković i Aleksandar Mitrović.

Za početak - očekivanja od utakmice?
"Još jedan meč protiv ekipe o kojoj sve znamo, selekciji koja nas je namučila u prvom meču. Tada smo dali golove na vreme i rešili utakmicu u svoju korist. I sada nas očekuje težak meč, želimo da osvojimo nova tri boda. Ako želimo nečemu da se nadamo moramo da pobedimo Luksemburg i posle Ukrajinu. Što se tiče golova, ne opterećujem se, do sada sam postigao mnogo golova, a znam da ću oboriti rekord pre ili kasnije. Najvažnije da ekipi ide dobro“, poručio je Aleksandar Mitrović, strelac 31 gola u dresu s nacionalnim grbom. 

Ispred napadača Fulama još su samo Rajko Mitić, Savo Milošević, Blagoje Marjanović, Milan Galić i Stjepan Bobek. Svi oni u razmaku od svega sedam golova, koliko je, dakle, potrebno Mitru da izbije na prvo mesto.
"Stvarno se ne opterećujem, nadam se da ću zaposlene u FSS naterati da promene onaj poster sa brojem do sada postignutih golova, koji stoji na zidu pored svlačionice. Ne želim da se opterećujem, važno je da ekipa pobeđuje, a onda će biti i golova. Što se tiče atmosfere, gledao sam Partizan protiv Moldea, video fantastičnu atmosferu koju su deca napravila. Videćemo kako će sada sve izgledati“.

Mitrović igra na visokom nivou i u klubu i u reprezentaciji. Utisak je, takvih igrača malo imamo...
"Sam sebi sam najveći protivnik, gledam da uvek budem motivisan, a u dresu reprezentacije sam grb je više nego dovoljan da u svaku utakmicu uđem maksimalno motivisano. I ne bih se složio da nemam konkurenciju, ona je prisutna na svakom treningu“.

Ljubiša Tumbaković poručio je da nema nikakvih dilema oko sastava, ali detalje nije želeo da otkriva.
"Šta se promenilo između dva naša meča protiv Luksemburga? Ne nešto posebno značajno, osim da smo dodatno skautirali protivnika. Kod njih nema nekih promena u načinu igre. Pokušaće da igraju direktan fudbal, preko kontri i polukontri, ali mi se spremamo za ovu utakmicu kao da je jedina u ovom ciklusu. I bavimo se od prvog dana samo Luksemburgom, a posle se okrećemo Ukrajini“.

Nije lako igrati kad znate da zavisite od rezultata druge selekcije?
"Pripremamo utakmicu sa Luksemburgom jer imamo odgovornost prema Srbiji. I zato sam rekao da se pripremamo kao da je jedina utakmica u ovom ciklusu. I ne verujemo mnogo u iznenađenje u mečevima Portugala. Idemo korak po korak, da mi budemo zadovoljni našim poslom".

Da li dobra igra i rezultat mogu da privuku veći broj navijača protiv Ukrajine?
"Kada igra reprezentacija onda uvek mora da bude pun stadion. To je neki moj stav, bez obzira na protivnika. Svedoci smo kako to izgleda u Evropi, gde su tribine uglavnom popunjene kada igra najbolji nacionalni tim. Videćemo koliko će dece biti, utakmica počinje kasno“, zaključio je Tumbaković.

Najnovije vesti


×