{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Novi problemi na vidiku
no_image.png

Već godinama Milan ima problematičan odnos sa kontroverznim agentom Minom Rajolom, a sada  bi ti odnosi mogli da postanu još gori.

Najpoznatiji italijanski menadžer je u svoje jato privoleo i milanovog kapitena Alesija Romanjolija. On ima ugovor sa Milanom do 2022. godine, vreme je za razgovor o produžetku saradnje, a sa Rajolinom ulaskom u pričiu, to će biti još teže.

Milan i Rajola su na ratnoj nozi od pre dve i po godine zbog sapunice oko produžetka ugovora sa Đanluiđijem Donarumom. Rajola je odavno uzeo pod svoje talentovanog golmana i cilj mu je uvek bio da ga odvede iz Milana i da naplati proviziju od velikog transfera. Bivše rukovodstvo Rosonera na čelu sa direktorom Mirabelijom je tada uspelo nekako da slomi Donarumu i da preko pritiska na porodicu izdjestvuje produžetak ugovora čemu se Rajola protivio. Ipak, taj ugovor je produžen samo do 2021. godine što znači da je Milan opet u situaciji da mu gori pod nogama i da opet mora da produži ugovor sa sjajnim golmanom. Za sada, ne deluje kao da je dgovor na vidiku i Rajola je pred ostvarenjem plana da proda Donarumu.

A podjednako težak udarac za Rosonere bi mogao da bude odlazak Romanjolija koji se odavno nalazi na meti bogatijih i jačih klubova. Iako je Milanov plan bio da Donaruma i Romanjoli budu stubovi tima i nosioci igre za narednih desetak godina, Rajolino prisustvo kvari te projekcije. Na ruku Rosonerima ne ide ni situacija u klubu i još jedna sezona koja preti da bude totalna propast. Igrači su do sada pokazivali dovoljno strpljenja, ali Milanova budućnost ne deluje svetla i borba za trofeje u ovom trenutku deluje kao utopija.

Američki vlasnici kluba bi najradije zadržali Donarumu i Romanjolija i produžili ugovore sa njima, ali sa Rajolom to neće ići lako. Olakšavajuća okolnost je što je Rajola sa novim rukovodstvom Milana u boljim odnosima nego ranije sa Mirabelijem, ali to i dalje nije nikakva garancija da ćemo Donarumu i Romanjolija gledati od naredne sezone u crveno-crnom dresu.

FotoShutterstock

Najnovije vesti


×