{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Mino Rajola: Ja sam stvorio prelazni rok

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 10
“FIFA je gotova, stari sistem je srušen”, dodaje italo-holandski menadžer
no_image.png
(©AFP)

Došlo je vreme u kome klubovi sve više gube konce, a glavnu ulogu preuzimaju agenti. Jedan od onih koji drmaju svetsku fudbalsku scenu je Mino Rajola koji sam sebe naziva superagentom, a tržište opisuje kao pozorišnu produkciju koju je sam stvorio.
"Ne želim da budem arogantan, ali ja sam stvorio prelazni rok. Fudbal je postao šou i zabava. Više od 25 godina sam aktivan i izumeo sam tržište igrača. Postao je ogromna industrija, kojoj sam dao boju, oblikovao je time što nikada nisam ćutao i uvek sam bio uz svoje igrače. To je kao mjuzikl: 1. januara otvara se pozorište, diže se zavesa i počinje muzika, a iza kulisa su glumci koji su vežbali šest meseci”, izjavio je kontroverzni agent Rajola.

Uspeh ne može da mu se ospori. Zastupnik je velikog broja igrača, a glavne zvezde su mu Erling Braut Haland, Pol Pogba, Matijs de Liht, Romelu Lukaku, Zlatan Ibrahimović… Ipak, mnogi smatraju da je Rajola uništio igru beskrupuloznim stilom pregovaranja i nagovaranjem igrača da  idu gde im on kaže. U Pogbinom slučaju, Rajola je, prema izveštajima Football Leaksa, zradio 49.000.000 evra od transfera iz Juventus u Mančester junajted. On sam ne želi da komentariše sume, ali ne vidi ništa sporno u tome.
Nisam pretio nikome iz Mančester Junajteda pištoljem da vrate Pola Pogbu. Uvek pričamo samo o Pogbi zato što moje prijatelje iz Fifa nije briga da zaštite podatke koji utiču na mišljenje javnosti. Uvek se govori o mojoj zaradi, ali ne čujete Fifu kada Ajahs dobije 150.000.000 evra za prodaju De Lihta u Juventus i Frenkija de Jonga u Barselonu. Onda je ovo sjajno i Ajaks je dobro prošao".

I tu dolazimo do Rajoline poslednje opsesije – Fife. Svetska fudbalska organizacija želi da ograniči zaradu fudbalskih menadžera na tri odsto od plate igrača. Najuticajniji menadžeri se naravno protive tome, a Rajola Fifino uplitanje u transfer naziva “korumpiranim monopolom sa nekompetentnim liderima”.
''FIFA je gotva, stari sistem je srušen. Ovo je početak nove ere, u fazi smo osnivanja. Vreme je za revoluciju. Da se ja pitam, odmah bismo ukinuli trenutni sistem transfera. Dobili bismo deo zarade od igrača, a ako ukinemo sistem, klubovi bi imali više novca za igrače. Trenutni sistem je oblik trgovine ljudima".

Za kraj i o Halandu, još jednom igraču koga je hteo Junajted, ali koga je Pogba odveo u Borusiju Dortmund.
Sa Halandom sam radio na tome skoro cele godine. Njegov otac je bio odlično upućen. Pričao sam sa brojnim klubovima, slušao planove, video brojke i predložio im put kojim bi Haland trebalo da ide”, završio je Rajola.

(©AFP)

Najnovije vesti


×