{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Milošević o Matiću: Tražio sam visokog špica, doneće nam nove mogućnosti

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 37
Novi napadač Partizana priključio se ekipi u Beleku
Milošević o Matiću: Tražio sam visokog špica, doneće nam nove mogućnosti

Pošao je u Tursku kao fudbaler Vojvodine, vratiće se iz Turske kao fudbaler Partizana. Dok je bio u vazduhu, na letu iz Beograda, preko Istanbula, do Antalije, Novosađani i crno-beli su utanačili detalje saradnje, pa je Bojan Matić definitivno pojačao navalu osvajača Kupa Srbije.

Primarni zadatak biće mu da menja Umara Sadika, kad Nigerijac bude umoran, suspendovan ili povređen. Plus, da drugačijom vrstom igre pokuša da natera na grešku protivničke odbrane. Na kraju  krajeva, da ih matira, jer je ipak to osnovni posao centarforova.
Dobra stvar je što je Matić iskusniji od Sadika i što ima neke druge kvalitete. Njih dvojica su različiti profili napadača. Ja kao trener i moji saradnici iz stručnog štaba imamo uslov da špic bude visok (Matić ima 191 centimetar, op. au). Njih dvojica to i jesu, ali su potpuno različiti kada je u pitanju sama igra. Bojan će nam otvoriti nove mogućnosti u napadu i poželeo bih mu dobrodošlicu“, pojasnio je Savo Milošević u Beleku, a prenosi Mondo.

Trener Parnog valjka je potvrdio da je klub želeo i u prethodnom prelaznom roku da angažuje bivšeg fudbaler Mačve i Seula, u trenucima kad je tražio rešenje usled izvesnog odlaska Rikarda Gomeša i rastanka sa Nemanjom Nikolićem.
„Javnost je upoznata da smo u junu pokušali da dovedemo Bojana, drago mi je da smo sad uspeli. Na poziciji napadača imamo manjak igrača i potreban nam je barem još jedan“.

Matić se smestio u hotel „Sueno“, u subotu jutro će odraditi prvi trening sa novim kolegama, a u nedelju debitovati za crno-bele protiv Ružomberoka.
Verovatno ćemo mu dati neku minutažu protiv Slovaka. Najbitnije je da se smesti i upozna sa igračima, znamo ga dobro. Neće biti problema", uverava Savo Milošević.

To što je doveo Bojana Matića (obeštećenje 120.000 evra, ugovor do juna 2022) ne znači automatski da je Partizan odustao od ideje da angažuje i Miljana Škrbića. Centarfor nastavlja probni rad, imaće i on još jednu šansu protiv Ružomberoka, a kako se može čuti sve je više zagovornika ideje da sa i sa njim po povratku u Srbiju potpiše ugovor.

(FOTO: FK Partizan)

Najnovije vesti


×