{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Milošević: Možda bi bilo bolje da je prošla Olimpija... Ubeđen sam da će uskoro cela Evropa čuti za Stevanovića

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 15
"Radije bih arhivirao ovu utakmicu jer nas čekaju teže stvari, ovo je bila samo usputna stanica"
Milošević: Možda bi bilo bolje da je prošla Olimpija... Ubeđen sam da će uskoro cela Evropa čuti za Stevanovića

Partizan ima prostora za napredak, ali je i ovakvom igrom ispratio Konahs Ki kući sa tri gola u mreži. Sasvim dovoljno da se izbori plasman u narednu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Savo Milošević je posle utakmice na konferenciji za medije istakao stvari kojima je zadovoljan, ali i rekao neke oko kojih bi moglo još da se radi.

Istakao je da će Takuma Asano biti novi igrač Partizana, da je Sadiku potrebno vreme, kao i da bi više voleo da je naredni protivnik Olimpija, a ne Malatija.
"Bilo je veoma teško probiti bedem. Pogotovo kada ponovimo situaciju iz prve utakmice da ne iskoristimo šanse. Onda meč ide težim putem, ali bili smo strpljivi, nismo gubili glavu i otvorilo nam se. Znali smo da će biti tako kada postignemo prvi gol. Radije bih arhivirao ovu utakmicu jer nas čekaju teže stvari, ovo je bila samo usputna stanica. Potvrdilo se da su unapred dobijene utakmice najteže. Uspeli smo da postignemo tri gola. Realizacija će se poboljšati”.

Sadik je promašio nekoliko šansi…
Neophodno je vreme, pogotovo za Sadika. Sve je stvar samopouzdanja. Da smo ranije dali gol, verovatno bi bilo ubedljivije i onda bi svi pričali o efikasnosti. Važno je da podižemo formu iz utakmice u utakmicu. Nadam se da će btii bolje u nedelju, a onda i u četvrtak”.

Filip Stevanović je uneo živost u igru, a iako se radi o mladom momku uspeo je da postigne i gol na ovom meču. Jako bitno za njegovo samopouzdanje.
"Čestitam mu na prvom golu, to je velika stvar, sećam se i svog prvog gola. Smatram ga standardnim igračem Partizana. Ubeđen sam da će uskoro cela Evropa čuti za njega i da će ovi golovi postati redovna pojava".

Sejeduba Suma pruža sve bolje partije...
"Suma je u više utakmica na pripremama pokazao napredak. Uvek sam znao da je odličan igrač. Ovo je i dalje vrlo malo u odnosu na to što može. Njegov kvalitet će doći do izražaja protiv boljih ekipa. Ide u dobrom smeru i moramo biti srećni. Ožegovića smo vratili jer zaslužuje šansu. Vreme pokazalo da smo bili u pravu. Nadam se da će pokazati još više".

Malatija je sledeći protivnik u kvalifikacijama.
"Možda bi bilo bolje da je prošla Olimpija jer je bolje poznajemo. Rekao sam i pre da će biti 50:50. To su dve ekipe podjednakih kvaliteta. Znamo da možemo protiv takvih timova. Potrudićemo se da mnogo stvari zavisi od nas".

Takuma Asano će postati novi špic crno-belih...
"Saga se konačno završila. Odahnuo sam juče. Pored tehničko-taktičkih kvaliteta bitna nam je njegova ekstremna brzina, što nam je neophodno. Ubrzali smo igru kroz pas, ali za viši nivo potreban nam je neko poput Asana".

Da li je Milošević zadovoljan izdanjem?
"Zadovoljan sam. Nije psihološki bilo lako kako se čini. Mogli smo sve da izgubimo, a oni ništa. Takve utakmice su najteže."

Svoje utiske izneo je i trener Konahsa Endrju Morison.
"Znali smo da će biti teško, da je Partizan dobar tim. Komplikovana utakmica. Držali smo se dobro prvo poluvreme.  Hteli smo da što duže ostanemo u igri, ali i da damo gol. Morali smo i da se otvorimo zbog minusa iz prve utakmice, ali kada se otvorite, usledi kazna. Partizan ima dobar tim. Igrači veoma brzo prenose loptu. Nismo se obrukali. Nema iznenađenja. Partizan je veoma dobar tim. Bili smo u minusu, morali smo da donosimo prave odluke. Sve je išlo po planu u prvom poluvremenu, ali kada smo primili gol, morali smo da se otvorimo i bili smo kažnjeni”.

Koga bi izdvojio iz Partizana?
"Nikog. Svi su dobri. Posebno napadači i krila. Ofanziva je uspela da nas razbije”.

Taktika?
Taktika se prilagođava rivalu. Sa superiornijim timovima moramo da drugačije da igramo. Čim smo pokušali da napadnemo, bili smo ranjivi. Želimo Partizanu da prođe u grupu jer bismo onda mogli da se pohvalimo da smo igrali protiv tako velikog tima”.

Piše: Nemanja BANOVIĆ
Foto: MN Press

Najnovije vesti


×