{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Miloš Vazura o prelaznom roku: Nova politika - ako hoćete naše igrače dođite u Beograd! Detaljno o Sadiku, Stevanoviću i Pavloviću

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 70
Kako su prebačeni limiti, šta je plan sa decom iz škole, u čemu vidi prednost crno-belih u odnosu na ostale superligaše...
Miloš Vazura o prelaznom roku: Nova politika - ako hoćete naše igrače dođite u Beograd! Detaljno o Sadiku, Stevanoviću i Pavloviću
Miloš Vazura i Savo Milošević

Neobično mirno u Humskoj 1. Iako se prelazni rok na teritoriji Srbije završava u petak, suštinski je tek po jedan transfer realizovao Partizan tokom zime. Prodao je Strahinju Pavlovića Monaku u poslu vrednom najmanje 10.000.000, potencijalno čak 13.000.000 evra, a doveo Bojana Matića iz Vojvodine za svega 120.000 evra.

Govorkalo se da može da bude još potpisa u oba pravca, međutim, kako sad stvari stoje, sva je prilika da će crno-beli u gotovo neizmenjenom kadru nastaviti sezonu. Pogotovo što su Francuzi ostavili mladog štopera na pozajmicu do juna, a pride su za 1.750.000 evra otkupili Umara Sadika od Rome i time prekinuli špekulacije da bi golgeter iz Nigerije s početka 2020. mogao da napusti klub. Istovremeno, odbili nalete mnogobrojnih klubova iz inostranstva, pre svega Nice, da kapariše Filipa Stevanovića.
Mnogo se pričalo da Partizan prodaje Sadika i Stevanovića, kao da ćemo da prodamo pola tima. Još na početku sam rekao da ne ide niko. Partizanov prelazni rok delovao je dosadno, jer smo najveći transfer napravili pre otvaranja zimske pijace. Pavlovićev potpis dogovoren je u novembru, Monako je aktivirao klauzulu u decembru, tad smo kazali da nema potrebe za prodajom još nekog igrača“, pojašnjava Miloš Vazura, generalni direktor kluba sa crno-bele strane Topčiderskog brda.

Precizira da je Parni valjak uprkos velikom interesovanju iz Španije, Francuske i Italije, te arapskog sveta, uspeo ne samo da zadrži Umara Sadika, već i da ga stoprocentno papirima „veže“ za klub, do leta 2023.
„Aktivirali smo klauzulu sa Romom i završili posao. Transfer je vredan 1.750.000 evra, novac se isplaćuje u naredne tri godine. Dobar je to posao za Partizan, jer je Umar mlad igrač. Imali smo ponude, ali nijednog trenutka nismo razmišljali da ga pustimo, niti je on imao želju da ide. Zajedno smo se držali stava da je rano za selidbu. Ponude su bile ogromne, iznenađujuće dobre. Nismo ih očekivali, ali je dobro da Partizan prebacuje limite srpskih klubova, nadam se da će i drugi podići cenu zahvaljujući transferu Pavlovića“.

Na zelenoj grani stoje crno-beli. Maltene su osigurali godišnji budžet, zato nisu morali da ulaze u panične aranžmane ili da se po svaku cenu odreknu još jednog bisera stasalog u omladinskoj školi, iako bi eventualnim dogovorom oko transfera Filipa Stevanovića nadmašili sumu od 10.000.000 evra.
Za Stevanovića su zainteresovani svi evropski klubovi, ali glupo je pričati o njegovoj prodaji, ima samo 17 godina, potrebno je da se razvija. Kad se stvore uslovi, pre svega da je transfer dozvoljen punoletstvom, možemo da pričamo. Naravno, ako stigne ozbiljna ponuda. Mlad je Fića, mora da radi, predstojećih šest meseci su mu bitni na planu razvoja“.

Partizanov direktor između Bore Milutinovića i Slaviše Jokanovića

Zagledani u sopstvene produkte, u Partizanu uveliko vide nove zlatne koke. Poimence, Lazara Pavlovića i Nikolu Lakčevića.
„Lazara Pavlovića svi gledaju na ovim pripremama. Sazreo je, predstavlja budućnost Partizana. Radi fenomenalno i Lakčević, vratio se Cucin... U Turskoj je bilo dosta dece iz škole, Savo Milošević je rekao da u njima imamo dvojicu, trojicu koje će u junu priključiti prvom timu. Pre polaska u Belek predočeno im je da idu samo na početnu fazu priprema, posle čega se vraćaju u selekcije, moraju da rade, ali će na leto neko sigurno biti priključen prvom timu“.

U fokusu struke su golman Vukanić, štoper Knežević, vezista Momčilović, ofanzivac Čolić, napadači Jović i Arambašić. Sigurni su u klubu da će se i za njih tek čuti, da će veliki klubovi kucati na vrata s namerom da pitaju: koliko koštaju biseri?
Plasmanom u Ligu Evrope podigli smo vrednost ekipe za 20 procenata, igrom u grupnoj fazi  postali zanimljivi svim evropskim klubovima. Otkako sam u Partizanu, a to je pet godina, više ne idemo na pregovore u Monako, Rim ili Milano, već govorimo zainteresovanim kupcima: „Dođite vi u Beograd, ako ste zaista spremni nekog da dovedete“. Monako je zbog Strahinje boravio dvaput u Srbiji, posle toga je cela delegacija Rome, sa generlanim i sportskim direktorom, sekretarom i advokatom, probala da uzme Pavlovića, međutim, već smo se dogovorili sa Francuzima. Menjamo način rada, voleli bismo da nastavimo u tom ritmu, da cena igrača raste. Mada, Partizanu nije važno samo da prodaje, već da stvara igru, rezultate, to je najvažnije. Uostalom, to je razlog što nismo još nekog prodali ove zime, cilj je da opet uđemo u Ligu Evrope i podignemo vrednost igrača“, obrazložio je plan Miloš Vazura.

PAVLOVIĆ JE GLAVNA ZVEZDA U KATARU

Vladimir Stojković, Zoran Tošić i Bibars Natho su interesantni medijima, pre svega ruskim, koji prate dešavanja u Dohi, ali pokonici fudbala na licu mesta najviše pričaju o jednom od najmlađih igrača Partizana.
Strahinja Pavlović je u Kataru glavna zvezda, jer su Rusi vlasnici Monaka. Ogroman transfer smo napravili, dobro je za igrača da igra u francuskoj ligi, biće jedan od najboljih srpskih odbrambenih fudbalera u budućnosti, nadam se da će brzo ući u A reprezentaciju. Bez obzira što je igrač Monaka, daje 100 odsto sebe za Partizan. Dok smo pregovarali, rekao je da želi da ostane u Humskoj, da se bori za titulu...“ pojašnjava direktor crno-belih.

BIĆEMO SPREMNIJI OD DRUGIH EKIPA

Crno-beli su već šest dana u Dohi, učestvuju na atraktivnom turniru u konkurenciji Rostova, Lokomotive i Spartaka, trebalo bi da im bude snažan zamajac za početak prolećnog dela sezone na teritoriji Srbije.
Prvi put imamo ovako jake provere u pripremnom periodu. Bićemo spremniji od drugih ekipa iz Sribje, nijedan drugi superligaš nije imao ovako ozbijne protivnike, niti učestvovao na snažnom turniru kao mi. Isto tako, nikad nijedna ekipa iz Srbije nije imala uslove za rad kao što su naši u Kataru. Hvala organizatorima, omogućili su nam izvanredne mogućnosti da predstavljamo ne samo Partizan, nego i našu zemlju. Ljudi su pozitivno iznenađeni Partizanom“, uverava Miloš Vazura.

(FOTO: FK Partizan)

Najnovije vesti


×