{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Milojević: Statistika ne laže, tragična je! Moramo da nađemo uzroke, imam problem sa strancima

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 192
Trener Crvene zvezde objasnio i zašto je promenio formaciju
Milojević: Statistika ne laže, tragična je! Moramo da nađemo uzroke, imam problem sa strancima

Vladan Milojević je drugi put zaredom doživeo poraz od Partizana. Jedan od najuspešnijih trenera u Zvezdinoj istoriji je opet nadigran i poražen kao u finalu Kupa Srbije na kraju prošle sezone. Do tog poraza u derbiju u kupu je imao samo dve izgubljene utakmice u domaćim takmičenjima. 

Milojević se iz do sada nepotvrđenih razloga nije posle meča pojavio u Partizanovoj pres sali predviđenoj za konferencije za medije. Medijima se obratio u tunelu Partizanovog stadiona.
„Nije lepo i prijatno kada izgubite derbi, borbu za prestiž. Profesionalci smo i moraćemo što pre ovo da zaboravimo. Treba da razmišljamo o narednim utakmicama“, rekao je Milojević.

Zvezdin strateg se potom dotakao izbora taktike i formacije za večerašnji derbi.
„Nije to defanzivna taktika, mi smo probali u fazi otvaranja 3-4-2-1, nije to defanzivna taktika. Ali čim se vide tri štopera, odmah je defanzivna. Probali smo da iznenadimo Partizan sa drugačijom fomacijom, da kontrolišemo prostor i loptu. Bilo je par segmenata kada smo radili dobre stvari i ono što smo želeli, ali onda ne centriramo kako treba... Najodgovorniji sam, za to sam se opredelio i neka ide na moju dušu“.

Više od poraza, Zvezdine navijače boli impotencija tima da ugrozi gol večitog rivala.
„Statistika ne laže. Bilo je situacija koje smo mogli drugačije da rešimo. Zašto nismo... Statistika nije dobra, mogu da kažem i da je tragična. Moramo da vidimo koji su uzroci. Videćemo... Probaćemo da nađemo rešenje... Da rotiramo, da imamo špiceve, stavimo jednog, pa drugog. To nam je posao, da nađemo rešenje“.

Milojević je iznenadio i odlukom da u tim ne uvrsti španskog vezistu Kanjasa.
„Nikada od mene nećete čuti alibi. Ja sam odlučio ko će igrati. Neukusno je da pričamo o tome. Možda je trebalo... Sa ovakvim rezultatom, da mogu da promenim, stavio bih druge strance da igraju. Imam veliki problem sa tim“, rekao je Milojević.

(FOTO: MN Press)

Najnovije vesti


×