{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
“Veoma je važno da se vratimo na teren”, kaže Emre Džan
Milioneri počinju sa treninzima

Situacija sa virusom korona će očigledno potrajati te klubovi širom sveta polako razmišljaju da obnove treninge. Posebno u zemljama u kojima nije uvedeno ”vanredno stanje”, poput Nemačke.

Tamo se vlast odlučila na blažu varijantu, slično Skandinavcima, tako da država, ali i ljudi kako-tako funkcionišu. U sklopu takvog razmišljanja, koje bi moglo da se pokaže kao bolje od ovog autoritativnog zatvaranja, krenuli su i treninzi u Borusiji iz Dormunda.

“Veoma je važno da se vratimo na teren, pošto ne samo da je dosadno kod kuće, već je i praktično nesvrsishodno trenirati tako”, izjavio je Emre Džan.

Naravno, svi fudbaleri i članovi stručnog štaba su testirani na virus, a treniraće se ipak pod posebnim uslovima. Osnova svega da će ih trenirati po dvojica, tako da se smanji rizik od eventualnog širenja zaraze. Sezona u Bundesligi i Cvajti je prvobitno zamrznuta do 2. aprila, ali je nedavno suspenzija produžena do 30. aprila. U Nemačkoj je zabeleženo preko 62.000 zaraženih i 541 umrlih sa virusom korona.

(Foto: ©Reuters)

Najnovije vesti


×