{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Miličićev hvalospev novom selektoru: Uvek je bio bolji od američkih trenera

Komentari: 6
„Svačega se on naslušao u razgovorima sa mnom, ali je uvek bio smiren“, poručio za Telegraf nekadašnji centar Detroita
Miličićev hvalospev novom selektoru: Uvek je bio bolji od američkih trenera

Domaća javnost uverena je da je KSS napravio sjajn potez odlukom da mesto selektora reprezentacije Srbije poveri Igoru Kokoškovu. Takav stav dele i pojedini košarkaši. Prvi se, između ostalih, javio Marko Gudurić...

A o superlativu je o novom selektoru Srbije pričao u razgovoru za Telegraf Darko Miličić. Nekada najtalentovaniji centar Evrope odlično je upoznat sa svim vrlinama Igora Kokoškova, pošto su dugo delili svlačionicu. Tada pomoćni trener Detroit Pistonsa bio je glavni oslonac mladom Miličiću. I to Darko pamti, prisetivši da ga je smiriva posleuobičajenih ludosti.
„Slušao je on svašta, čoveče Božji! Kad god je bila neka glupost, on je u tom momentu bio tu za mene kada nema roditelja. Da ne bih njih opterećivao glupostima, odlazio sam kod njega na ispovedanja. Potučeš se, pa ovo, pa ono, i ja onda kucam kod njega na vrata. Kad sam ulazio, on kaže: Šta si zemljače sad uradio, majke ti?“, poručio je u razgovoru za Telegraf Darko Miličić.

Do detalja se nestašni dečko srpske košarke prisećao tadašnjih reakcija selektora Srbije.
"Hajde, dobro, polako, pa smiri malo, pa povuci ručnu", sve je umeo lepo da kaže i da dobijem lepe savete od njega. Ja bih voleo da sam imao to njegovo smirenje, to je nešto što čovek ima ili nema, a on to ima, neverovatno je. Tebi je milina raditi sa njim jer je čovek toliko miran u bilo kojoj situaciji, rasuđuje sa smirenjem, nikad nije usijana glava, da odluke donosi živčano“.

Govorio je Miličić i o trenerskim kvalitetima čoveka koji je Sloveniju doveo do zlata 2017. godine. A pre toga prošao sito i rešeto u NBA ligi.
„Na primer, pomoćni treneri NBA timova imaju određene timove za koje vode skauting, njegovi skautinzi su uvek bili za nijansu bolji od američkih trenera i trenera sa njihovog govornog područja. Uvek je imao bolje detalje i stvarno su svi spoznali da je on taj koji zna da dočara sve momente, kako neka ekipa nešto radi, kako nešto treba da se uradi da bi se to zaustavilo. Kad vratim film, to je taj kalibar trenera koji nam treba. Zaslužuje delovanjem, posvećenošću, svim ostalim“, jasan je bio Miličić u razgovoru za Telegraf.

Kompletan intervju sa Darkom Miličićem možete da pročitate OVDE.

Najnovije vesti


×