{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Miler oprao ruke od Kovačeve smene: Nije pobeđivao i zato je otišao

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 6
Tim nije bio srećan što ne pobeđuje, kaže napadač Bajerna
Miler oprao ruke od Kovačeve smene: Nije pobeđivao i zato je otišao

Deluje da je odluka da skloni iz prvog tima Tomasa Milera preskupo koštala Nika Kovača u Bajernu. Nemački mediji su još onda pisali da je jedan od „senatora“ u minhenskom klubu besan kao ris i da radi o glavi hrvatskom stručnjaku.

Možda i ono što je usledilo posle Kovačeve smene potvrđuje te priče: Hansi Flik kada je ustoličen na klupu Bajerna, brže-bolje je vratio Milera u tim. Proigrao je tim, došli su rezultati, a iskusni napadač je ponovo srećan i zadovoljan, jer redovno trese mreže.

Sada kada su se stvari na Alijanc areni vratile u redovno stanje, progovorio je i Miler o tom turbulentnom periodu u intervjuu za magazin Atletik. Iz njegovih reči se jasno vidi da je bio žestoko uvređen Kovačevim odnosom prema njemu.
Smatram da sam imao veliki udeo u osvajanju duple krune i verovao sam da je moja pozicija sigurna. Tokom priprema igrao sam na više pozicija u timu, što je normalno za predsezonu, ali nisam imao osećaj da me trener 'vidi' na nekom određenom mestu u ekipi. To mi je bilo čudno nakon svih ovih godina. Nemam nikakav problem sa tim da trener rotira igrače ili da reši da nešto promeni. Njegov je posao da odlučuje. I to čini da bi pobeđivao. Ali mi je bilo čudno da budem van prvog tima šest kola zaredom. Neki igrači su bili umorni, a ja sam bio spreman, radio sam naporno i opet nisam dobijao šansu“, počeo je priču Miler.

On tvrdi da nije bivšem treneru radio o glavi i huškao svlačionicu protiv njega.
Naš odnos privatno je bio dobar, takav je i danas, ali u sportskim stvarima, nismo mogli da se „nađemo“. Samo je jedan pravi razlog zašto treneri dobijaju otkaze - zbog slabih rezultata. Ima onih koji se ne slažu sa čelnicima kluba, ali opet ih niko ne dira dok imaju uspehe na terenu. Mi nismo igrali dobar fudbal pod Nikom Kovačem u obe njegove polusezone. Imali smo tek povremeno dobre utakmice. Možeš da igraš slabo i upišeš neke pobede, kao što možeš da igraš dobro i ne pobeđuješ. Ali ako u dužem periodu nema rezultata, trener je na udaru“.

Niko Kovač

A kada nije bilo rezultata, raslo je nezadovoljstvo u svlačionici.
Tim nije bio srećan što ne pobeđuje. Nismo mi seli u svlačionici i dogovorili se da je jedan čovek kriv za sve. Bili smo svesni da je tu bilo i mnogo naših grešaka. Nije u pitanju bila taktika. Problem je što trener nije mogao da učini ništa da se stanje popravi. A cilj svakog trenera mora da bude da spreči takve pojave i to tako što će dovesti ekipu na prvo mesto tabele. Mi, ekipa i trener, u tom trenutku nismo mogli to da ostvarimo“.

Iako se odmah po odlasku Nika Kovača vratio u startnih 11 Bavaraca, Miler tvrdi da je to samo zbog zasluga na treninzima i utakmicama.
Niko ne bira tim po tome koliko koji igrač dobija aplauza sa tribina. Ne sviđa mi se ni kada kažu da sam potreban Bajernu zbog nekih drugih stvari, na takav način ne želim da budem u ekipi. Za mene, sve je u igri, treninzima, onom što prikažeš na terenu. Niko ne zaslužuje da bude u prvoj postavi zato što ga publika više voli ili je njegovo lice marketinški prepoznatljivije od drugog. Svako mora da zasluži svoje mesto. Ako budem osetio da više ne mogu da pomognem ekipi i da igraju bolje bez mene, pomiriću se s tim. Poenta svega je da Bajern pobeđuje. I dok god pobeđuje, niko ne može da optuži trenera da radi nešto naopako. Problem nastaje tek onda kada nešto ne štima“.

Opet, mnogi smatraju da bi i Miler mogao da završi svoju misiju u Bajernu na leto i da će klub dovesti nove igrače na njegovo mesto.
To je sve u redu, tako se na neki način šalje poruka. Znao sam kada sam produžavao ugovor da postoji takva mogućnost. U svim velikim klubovima, kakav je Bajern, jaka konkurencija mora da postoji. To nikada nije problem. Klub i trener donose odluke, a na vama kao igraču je da se s njima nosite“, podvlači Tomas Miler.

Foto: Reuters

×