{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Sudbina kapitena prioritet na San Siru
Milan sprema renoviranje odbrambenog zida

Milan je na startu ove sezone odlučio da istupi iz Lige Evrope sa ciljem da će, fokusiran samo na utakmice u Seriji A, uspeti da se domogne Lige Šampiona. Užasan početak prvenstva sa Markom Đampaolom na klupi u startu je raspršio nade Rosonera da konačno mogu u elitno takmičenje, pa se posle 26. kola nalaze na sedmom mestu, udaljeni 12 bodova od mesta koje vodi u Ligu šampiona.

Još jedna neuspešna sezona, a sa njom i finansijski gubici, znače da će milanski klub na leto verovatno morati da proda određene igrače. Prethodnih dana pisali smo o mogućim odlascima  Điđija Donarume i Tea Ernandeza za koje je zainteresovan Juventus – igrači koje Milan ne bi smeo da izgubi s obzirom da se radi o nosiocima igre.  

Još jedan koji spada u tu kategoriju je i Alesio Romanjoli kome ugovor ističe u junu 2022. godine. Kako navodi Gazeta delo Sport, dobro upućen u dešavanja u milanskom klubu, u upravi su spremni da pregovaraju o produžetku saradnje, kako bi izbegli situaciju koju su imali sa Donarumom pre nekoliko godina, a koja bi sa 21-godišnjim golmanom mogla da se ponovi i ovog puta, jer mu ugovor ističe na kraju naredne sezone.

U periodu silnih promena na San Siru, budućnost kapitena Milana deluje sigurno. Štoper koji uz Donarumu predstavlja svetlu tačku defanzivne linije tima – Ernandez mnogo više doprinosi u ofanzivi – profilisao se kao ključni igrač i pravi lider Rosonera u prethodnom periodu. Pregovori sa njegovim menadžerom, Minom Rajolom, očekuju se u narednim mesecima.

Prema navodima Gazete, Milan priprema novi ugovor i za Andreu Kontija koji je od početka 2020. godine znatno podigao formu, ali je jasno ko će u predstojećem periodu biti prioritet.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×