{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Sudbina kapitena prioritet na San Siru
no_image.png

Milan je na startu ove sezone odlučio da istupi iz Lige Evrope sa ciljem da će, fokusiran samo na utakmice u Seriji A, uspeti da se domogne Lige Šampiona. Užasan početak prvenstva sa Markom Đampaolom na klupi u startu je raspršio nade Rosonera da konačno mogu u elitno takmičenje, pa se posle 26. kola nalaze na sedmom mestu, udaljeni 12 bodova od mesta koje vodi u Ligu šampiona.

Još jedna neuspešna sezona, a sa njom i finansijski gubici, znače da će milanski klub na leto verovatno morati da proda određene igrače. Prethodnih dana pisali smo o mogućim odlascima  Điđija Donarume i Tea Ernandeza za koje je zainteresovan Juventus – igrači koje Milan ne bi smeo da izgubi s obzirom da se radi o nosiocima igre.  

Još jedan koji spada u tu kategoriju je i Alesio Romanjoli kome ugovor ističe u junu 2022. godine. Kako navodi Gazeta delo Sport, dobro upućen u dešavanja u milanskom klubu, u upravi su spremni da pregovaraju o produžetku saradnje, kako bi izbegli situaciju koju su imali sa Donarumom pre nekoliko godina, a koja bi sa 21-godišnjim golmanom mogla da se ponovi i ovog puta, jer mu ugovor ističe na kraju naredne sezone.

U periodu silnih promena na San Siru, budućnost kapitena Milana deluje sigurno. Štoper koji uz Donarumu predstavlja svetlu tačku defanzivne linije tima – Ernandez mnogo više doprinosi u ofanzivi – profilisao se kao ključni igrač i pravi lider Rosonera u prethodnom periodu. Pregovori sa njegovim menadžerom, Minom Rajolom, očekuju se u narednim mesecima.

Prema navodima Gazete, Milan priprema novi ugovor i za Andreu Kontija koji je od početka 2020. godine znatno podigao formu, ali je jasno ko će u predstojećem periodu biti prioritet.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×