{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Standard nema te pare, srpski golman se vraća u matični klub
Milan otvara šansu Vanji u Torinu
(©AFP)

Leta 2017. platio je Torona sasvim solidnih 2.600.000 evra kako bi doveo Vanju Milinković Savića iz poljske Legije i izgleda da će srpski golman tek u četvrtoj godini pod ugovorom sa tim klubom dobiti pravu šansu. Gazeta delo Sport piše da će 23-godišnji golman sledeće sezone biti u igračkom kadru Granata.

Ove sezone Milinković Savić je branio na pozajmici u Standardu iz Liježa, ali je odigrao samo 270 minuta u Ligi Evrope. Pandemija korona virusa je pride jako pogodila belgijske klubove, Standard se još muči i sa dobijanjem licence za nastup u Pro ligi naredne sezone, pa je sasvim jasno da klub iz Liježa neće moći da plati 3.500.000 evra koliko bi koštao otkup Vanjinog ugovora od Torina. Otud povratak u matični klub.

Ostaje ipak da se vidi koliku će minutažu Milinković Savić tamo i dobiti. U prvoj sezoni je branio na četiri utakmice, pa je naredne pozajmljen prvo SPAL-u, a zatim i Askoliju. Zatim je došao Standard, a sada sledi povratak u tim u kojem je ove sezone Salvatore Sirigu bio nedodirljiv. Samir Ujkani, Antonio Rosati, njemu je već 36 godina, te Luka Gemelo, njemu je tek 19, nisu dobili mi minut pored Sirigua.

Istina, poslednjih nedelja italijanski mediji spekulišu da bi Milan mogao da pokuša da dovede Sirigua da odmeni Đanluiđija Donarumu, koji će izvesno napustiti San Siro nakon što zaživi ideja Ralfa Rangnika da se Rosoneri oslone na mlade igrače sa platama od najviše 2.000.000 evra, po uzoru na Lajpcig. Pored Sirigua pominje se i Aleks Meret. Ako ipak izbor padne na ovog prvog u Torinu bi mogao da se otvori prostor za Milinković Savića.

(Foto: ©AFP)

Najnovije vesti


×