{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Leonardo želi da pojača vezni red Rosonera
no_image.png

Milan je pod vođstvom novog direktora Leonarda krenuo u ozbiljnu potragu za pojačanjima, a kako prenosi italijanski transfer guru Đanluka di Marcio, na spisku želja našla su se i Tjemue Bakajoko iz Čelsija i Dijadije Samaseku iz Red Bul Salcburga.

Samaseku ima 22 godine i po karakteristikama podseća na igrača kakvog Milan već ima, a to je Frank Kesi. Samaseku je takođe vezista, a prošle sezone je za austrijski klub odigrao 47 utakmica.

On je reprezentativac Malija, a u austrijski fudbal stigao je 2015. godine, kada je obukao dres Liferinga. Tokom dve sezone provedene u toj ekipi talenat je došao do izražaja i Salcburg je rešio da ga kupi.

Do sada je Samaseku za seniorsku reprezentaciju Malija odigrao pet utakmica. Inače, bio je jedan od boljih igrača Salcburga na putu do polufinala Lige Evrope prošle sezone.

Ovakav igrač bi svakako predstavljao investiciju za budućnost Rosonera, a povoljna okolnost za Milan u eventualnim pregovorima trebalo bi da predstavlja činjenica da mu ugovor sa Salcburgom ističe za godinu dana i da je ovo poslednja prilika austrijskom klubu da zaradi nešto na transferu.

Za razliku od Samasekua, Bakajoko nije tolika nepoznanica, mada definitivno se nije uklopio prošle sezone u Konteov Čelsi po dolasku iz Monaka. Londonski Plavci platili su ga oko 40.000.000 evra i očekivali da za tu svotu novca pravi ozbiljnu razliku na terenu. Nije opravdao očekivanja i konstantno se nalazio na meti kritika javnosti. Odigrao je 43 utakmica i čak dao tri gola, međutim, Čelsi je voljan da razgovara o njegovoj prodaji.

Pitanje je samo da li Rosoneri imaju novca za realizaciju transfera, mada kada je u pitanju većina italijanskih klubova, uvek postoji varijanta pozajmice uz pravo otkupa ugovora, možda i na rate.

Možda bi sa Bakojokove tačke gledišta prelazak u Milan bio dobra stvar, jer svakako bi imao bolju minutažu, verovatno i značajniju ulogu nego u Čelsiju, a ponovo bi obukao dres velikog kluba jer Rosoneri to jesu uprkos svim problemima.

Foto: Action Images

Najnovije vesti


×