{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Ključ drži Obamejan
Mikel Arteta ljubitelj Luke Jovića

Španci na jednu, Englezi na drugu stranu. Samo dan pošto je As objavio kako Luka Jović sigurno ostaje u Realu i naredne sezone, ostrvska štampa požurila je da ga preseli u Premijer ligu. Konktretno – Arsenal.

Još ranije se pominjalo, ruku na srce na kao ozbiljno, interesovanje londonskog kluba za srpskog napadača, a obnovljeno je posle vesti da bi Pjer Emerik Obamejan mogao da napusti Emirate u potrazi za ambicioznijom sredinom, koja bi mu garantovala juriš na trofeje. Gabonac je vodeći strelac ekipa, kapiten tima posle incidenta Granita Džake, ali ovog leta ulazi u poslednji godinu ugovora, a zasad nema nagoveštaja da će mu Tobdžija ponuditi nastavak saradnje.

Sve to stvara neku vrstu dileme kod Obamejana, koga su od ranije „lovili“ Pari Sen Žermen i Barselona, mada se čini da su pariski Sveci favoriti u toj trci. Ukoliko bivši prvotimac Borusije stvarno bude napuštao Arsenal.
Obamejan je najbolji napadač u Premijer ligi. Arsenalu bi bolje bilo da ne troši 150.000.000 evra na novu kupovinu, već samo 50.000.000 za obnovu postojećeg ugovora“, savetovao je Tobdžije njihov nekadašnji desni bek Bakari Sanja.

Dilema je da li će i kad uprava reagovati, pozvati Omabejana za pregovarački sto. Otvoreno je pitanje i da li se njemu ostaje ili će po savetu predsednika FS Gabona izabrati klub sa većim šansama da osvoji titulu. Ako se odluči da ode, Arsenal će morati da traži novog napadača.

Tu na scenu stupa Luka Jović. Iako se nije naigrao u Madridu, Mikel Arteta izuzetno ceni kvalitete bivšeg špica Ajntrahta iz Frankfurta. Nisu ga pokolebale kritike koje na Lukin račun sipaju Sol Kempel i Rio Ferdinand, jer su – kad se priča prvi put zavrtela – govori kako ga ne vide na Emiratima. No, kako lepo primećuje As, citirajući natpise Sana, ne odlučuju bivši igrači, nego aktuelni trener. A Arteti se Jović sviđa.

Pitanje je samo da li se Joviću ide iz Madrida. Prema svemu što smo imali prilike da čitamo minulih dana, najradije bi da ostane, bori se za mesto u timu, uveren da će dobiti šansu. Takvi signali stižu i iz uprave. Čak i ako se situacija preokrene, a Zinedin Zidan, recimo, predomisli, opet ne mora da brine, pošto su Napoli i Arsenal već pokazali jak interes i žele da ga dovedu.

Ako ga Real uopšte bude prodavao.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×