{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Mhitarjan u Romi! Potpisuje i Kalinić, Šik ide u Lajpcig

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 11
Radno u Romi
Mhitarjan u Romi! Potpisuje i Kalinić, Šik ide u Lajpcig
Henrih Mhitarjan

Navijači su u jednom trenutku bili frustrirani, izgledalo je da će ove sezone biti daleko od Lige šampiona. Ali dve lepe vesti sačekale sui h jutros. Prva je bila očekivana, Nikola Kalinić će doputovati na lekarske preglede da bude alternativa Edinu Džeku. Ali druga se nije ni pominjala kao opcija sve do sinoć. A onda je odjeknulo: Henrih Mhitarjan će sledeću sezonu provesti u Romi!

Vest je potvrđena i sa zvaničnog klupskog radija, koji je naveo i da Jermen u 10.55 sleće na lekarski preglede u Večni grad. Doći će na jednogodišnju pozajmici. BBC javlja da će Vučica za nju platiti, pride će pokriti celu platu Arsenalovog plejmejkera, ali neće imati opciju da ga otkupi sledećeg leta.

Sa druge strane, Kalinić će moći da ostane. Na njegovom dolasku insistirao je novi trener Paulo Fonseka, mada će Hrvat biti samo alternativa za neprikosnovenog Edina Džeka čiji je ostanak i najveća Romina pobeda ovog leta.

Rimljani će za Kalinićevu pozajmicu platiti 2.500.000 evra, a za otkup ugovora moraće da dodaju još 9.000.000.

Sad, kakva je logika bila dovesti Kalinića na mesto mlađeg Patrika Šika sasvim je drugo pitanje. Ali verovatno da su finansije naložile takav rasplet. Češki napadač je stigao u RB Lajpcig, igraće tamo godinu dana na pozajmici, a Nemci će na kraju sezonu moći da ga otkupe za 28.000.000 evra.

Možda ovo leto i ne bude toliko loše za Romu? Možda poslednji dan prelaznog roka sve popravi? Mada se čini da to baš i nije bio plan uprave kluba, no više vađenje fleka.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×