{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Argentincu nedostaje 39 golova do rekorda
Mesi ruši Pelea već ove sezone

Do skoro je delovalo kao nemoguća misija, jer nijedan igrač nije rekordu koji drži legendarni Pele bio ni blizu. Ali, sve govori da će možda već do kraja ove sezone svet dobiti novog apsolutnog kralja golgetera – Lionela Mesija!

Brazilac Pele je karijeru završio sa zbirom od 643 gola koja je postigao za jedan klub, Santos, tokom 18 godina igranja u njegovom dresu. To je učinak kojem niko nije zapretio. Najbliži je bio Gerd Miler, najveći nemački strelac u istoriji, koji je za 15 godina u Bajernu postigao 565 pogodaka.

Ali, kao u onoj izreci – nikad ne reci nikad. Pojavio se – Mesi. Argentinski as je u nedelju uveče postigao svoj prvi gol za Barselonu u ovoj sezoni. To mu je, međutim, 604. pogodak u dresu španskog velikana! Još 39 mu nedostaje pa da dostigne Pelea.

Pošto Mesi bije po 40 i više golova u svakoj od poslednjih deset takmičarskih godina, jasno je da je na dobrom putu da već do maja nadmaši Pelea i doda sebi još adut u raspravi oko toga ko je najveći fudbaler sveta svih vremena.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×